Matti Höylä lastuamaan Ruotsin divariin

MESTIS / Uutinen
Sport-maalivahti Matti Höylä ei tanssi ainakaan ensi kaudella Mestis-kaukaloissa. Vaasalaisten väriläiskän tulevan kauden seura on Ruotsin ykkösdivisioonan Tingsryds AIF.

Matti Höylä on Sportin kasvatti, mutta onnistui nousemaan Mestis-tason vahdiksi vasta useiden alasarjavuosien jälkeen. Suomi-sarjasta kesken kauden 2005-2006 Vaasaan kutsuttu Höylä aloitti Mestiksessä sensaatiomaisesti ja torjui myös viime kaudella Sportin suvereenina ykkösvahtina. 28-vuotiaan vaasalaisvahdin torjuntaprosentti 91,64 oli päättyneen kauden runkosarjassa sarjan parhaimmistoa.

– Uskomme löytäneemme Matista uuden yleisönsuosikin. Kontaktimme Ruotsissa ja Suomessa ovat antaneet hänen kapasiteetistaan ainoastaan hyviä arvosanoja, povailee urheilutoimenjohtaja Eskil Norström ruotsalaisseuran kotisivuilla.

Aiemmin urallaan Höylä on pelannut alasarjakiekkoa Länsirannikon ja Pohjanmaan seuroissa: Kalajoella, Seinäjoella, Kurikassa ja Närpiössä. Ulkomaan komennus on miehelle ensimmäinen.

Tingsryds AIF:n joukkueesta löytyy kuitenkin toinenkin suomalainen, Itävallasta siirtynyt puolustaja Jukka-Pekka Holopainen, joka muistetaan hyvin myös KooKoon Mestis-joukkueesta. Suomalaisista seurassa on kiekkoillut aiemmin muun muassa vaasalaishyökkääjä Niklas Fogström (2005-2006).

» Lähetä palautetta toimitukselle