Mielipide

Pitkäjärven kymppi Tikkurilan hallin kattoon

MESTIS / Kolumni
Petri Pitkäjärvi saa pelaajana monen mielestä sen suurimman kunnian, jonka seura voi pelaajaa kohtaan osoittaa, kun Kiekko-Vantaa jäädyttää lohi-ikonin pelinumeron 6.12. pelattavan Kiekko-Vantaa-KooKoo -pelin yhteydessä.

Kun Jukka Hakkarainen tasan vuosi sitten (6.12.2007) sai kunnian olla historian ensimmäinen Kiekko-Vantaan pelaaja, jonka pelinumero hilattiin Tikkurilan hallin kattoon, oli paikalla pelitamineet päällä tilannetta todistamassa myös Petri Pitkäjärvi, joka ei lohi-ikoniudessaan kalpene Hakkaraisen rinnalla.

32-vuotias Pitkäjärvi pelasi Vantaalla jo juniorivuosinaan, mikä osaltaan on luonut miehen aseman vantaalaisyleisön suosikkina. Mestiksessä Pitkäjärvi edusti Kiekko-Vantaata peräti kahdeksana eri kautena. Osoitus miehen lohemuotoisesta sydämestä on viime kauden tapahtumat. Pitkäjärvi oli ilmoittanut jo nakkaavansa luistimet naulaan, mutta kun seuralla tarve oli suurin, mies päätti auttaa vielä sen minkä kykeni. Lopulta visiitti kuitenkin päättyi, kun miehen opinnot eivät enää sallineet uran jatkamista.

Mies ehti 90-luvun puolella pelata myös SM-liigaa Jokereiden riveissä 36 ottelun verran. Mutta todellisen uran mies teki Kiekko-vantaan riveissä. Pelaajana Petri "Sege" Pitkäjärvi ei hyökkääjänroolistaan huolimatta millään kohtaa uraa todellinen pisterohmu ollut. Mies pelasi kentällä suurella sydämellä, aina joukkueen etu mielessä.

Ei olekaan ihme, että Pitkäjärvesta tuli kotiyleisön suuri suosikki, sillä miehen esiintyminen kentällä huokui aina periksiantamatonta asennetta. Juuri sitä, mitä maksava yleisö omiltaan haluaa nähdä. Kaiken lisäksi Pitkäjärvi onnistui usein maalinteossa mitä erilaisimmissa tilanteissa. Useinkaan Pitkäjärven maalit eivät olleet niitä "liukuhihnamaaleja", vaan ne olivat useimmiten mitä erikoisempien tilanteiden seurausta.

Yhteensä Pitkäjärvi pelasi kahdeksan Mestis-kauden aikana lohipaidoissa 304 runkosarjan ottelua ja 33 pudotuspeliä. Molemmissa tilastoissa Pitkäjärvi on Kiekko-Vantaan Mestis-historian ykkönen. Lisäksi Pitkäjärvi on seurahistorian tilastoykkönen Mestiksen runkosarjan pisteissä (129) sekä syötöissä (83).

Kiekko-Vantaa jäädyttää Pitkäjärven käyttämän pelinumeron 10 Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.2008 pelattavan Kiekko-Vantaa-KooKoo -pelin alla. Kiekko-Vantaan päävalmentaja Harri Ahola toivookin, että joukkue tarjoaisi Pitkäjärven juhlaottelussa myös kentällä sitä mitä herralta itseltään saatiin ilta toisen perään nähdä.

- Pelaajalle tällainen tunnustus seuran toimesta on kova juttu. Ehkä sitä ei vielä parikymppisenä ymmärrä, mutta kolmekymppisenä sitä osaa jo arvostaa. Se on suurin kunnianosoitus, mitä voi saada. Toivottavasti me pystytään antamaan Segen kunniaksi itse ottelussa itsestämme kaikki irti ja tarjoamaan hyvä ottelu yleisölle.

» Lähetä palautetta toimitukselle