Taas sattui ja tapahtui Jukureille

MESTIS / Artikkeli
Jukureiden komea vierasvoitto Turussa ei ollut ainoa asia, joka Turussa kohahdutti perjantaina. Jukuripuolustaja Lauri Kinos avasi ottelusarjan ikävimmällä mahdollisella tavalla.

Ottelusarja ehti vanheta vain nelisen minuuttia, kun Jukureiden Lauri Kinos pilasi ainakin kahden miehen illan täydellisesti. Kinos teki keskialueella karkean pelinlukuvirheen, jonka jälkeen hän haki harkitsematonta taklausta ja vei sen tarpeettomasti loppuun.

Kinoksen virhearvioinnin seurauksena kiekko lipui Janne Jokilalle, joka iski TuTon ainokaisen, mutta Jokilan läpiajoa ihastellessa useimmilta katsojilta meni ohi tilanteen ikävämpi puoli. Kinos ajoi törkeällä polvitaklauksella häntä ohittanutta Jari Kestiä, joka ei missään vaiheessa edes koskenut kiekkoon.

Kinos voi kiittää onneaan, että hänen onneton päähänpistonsa ei koitunut Jukureiden kohtaloksi. Mikkeliläispakki sai ansaitusti siirtyä suihkuttelemaan alkulämmittelyssä otettua hikeä pois, mutta TuTo ei pystynyt hyödyntämään viiden minuutin ylivoimaa edes toisen samanaikaisen Jukurijäähyn aikana.

Kohtalokasta pelinlukua

Tunteet kuohahtivat tilanteen jälkimainingeissa, mutta ottelun päätyttyä tunnelma oli jo seesteinen.

- Se oli pelitilanne, tyytyi Ismo Lehkonen toteamaan ytimekkäästi.

Lehkonen toimi viisaasti vaietessaan, sillä TuTo-luotsi on tiettävästi saanut muutakin kuin positiivista palautetta Jääkiekkoliiton taholta alkukauden räväköistä lausunnoistaan. Jukureiden Pekka Lipiäinen puolestaan arvioi, että Kinos lähti vain ”lukemaan tilannetta” epäonnisin seurauksin.

Lipiäisen ja Jukureiden kannalta on kenties onnekasta, että tämäntasoista pelinlukutaitoa tuskin on käytettävissä ottelusarjan seuraavissa kohtaamisissa.

- Nähtyäni tilanteen sekä livenä että videolta olen tullut tulokseen, että aion käyttää sääntöjen pykälää 510 eli Jääkiekkoliitto tutkii kyseisen taklauksen, totesi otteluvalvoja Samuli Hietarinta.

Ainakin Turussa odotetaan suurella mielenkiinnolla, millaisin tuloksin kurinpitäjä tutkii Kinoksen aivokramppia ottelutallenteelta.

Perjantaina lopputulos oli se, että pahasta alivoimasta selvittyään Jukurit jäi kahden pelaajan poistumisen jälkeen tapauksesta kirkkaasti voiton puolelle. TuTo olisi kipeästi kaivannut puujalkaa kopissa hoivanneen Jari Kestin kokemusta ja malttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle