”Muutama hankinta vielä mahdollinen”

MESTIS / Haastattelu
KooKoolla on kasassa iskukykyinen miehistö. Tarpeen vaatiessa, esimerkiksi loukkaantumissumassa, apuja pitäisi kuitenkin olla helposti saatavilla joko Hämeenlinnasta tai muualta.

KooKoon miehistö on ollut käytännössä kasassa jo keväästä lähtien. Myöhemmin paikkoja täydennettiin lähinnä tryouttilaisten muodossa, joista imatralaiset Jussi Hilpas ja Antti Ore saivat sopimukset. SaiPan laitahyökkääjä Markus Rämä sen sijaan ei osoittautunut vahvistukseksi.

analyysi

KooKoolla ei pulaa maalintekijöistä
[lue lisää]

Täysin lukkoon kauden aloittavaa kokoonpanoa ei kuitenkaan ole vielä lyöty. Muutama KooKoo-peluri on kärsinyt pikkuvammoista, kun taas yhteistyöpartneri-HPK:lla on tällä hetkellä parikin ylimääräistä puolustajaa.

– Olemme HPK:n kanssa kontaktissa. Jos heillä on ylimääräisiä pelaajia, joille haluavat peliaikaa, ja meillä taas puutetta, niin voisivat tulla tänne pelaamaan. Mutta turha meidän on ketään ottaa, jos kaikki omat ovat terveinä, päävalmentaja Vladimir Kolek muistuttaa.

Lisätarvetta katsellaan rauhassa

Yhteistyö liigaseuran kanssa on jo ehtinyt nostattaa skeptisimpien kannattajien niskakarvoja pystyyn. KooKoon pelaaja-asioista vastaavan Mikko Outisen mukaan huoleen ei kuitenkaan ole aihetta, vaikkei seura toki halua tieten tahtoen hankaloittaakaan pelaajien mahdollisuuksia vallata liigapaikka myöhemmin urallaan.

– Mitään liigapykäliä ei ole kenelläkään pelaajistamme, mutta pitää aina katsoa kaikkien osapuolten etua. Joku pelaajistamme voi käydä tulevaisuutta varten näytillä liigassa, jos tilanteemme mahdollistaa sen ja saamme samantasoisen kaverin tilalle.

Mahdollisista laina-avuista huolimatta Kouvolassa aiotaan katsoa syksyn ajan rauhassa miltä joukkueen peli näyttää nykymiehin. Budjettiin on kuitenkin varattu euroja täsmähankinnalle tai parille.

– Pelivaraa on jätetty sen verran, että yksi tai kaksi hankintaa voidaan tarpeen vaatiessa tehdä, esimerkiksi tammikuussa, Outinen vahvistaa.

Kolek on jo aiempina kausinaan todennut, että ulkomaalaispelaajan on oltava todellinen vahvistus. Samaa mieltä hän on edelleen. Niinpä katseet pysynevät jatkossakin Suomen rajojen sisäpuolella, kun hankintoja kartoitetaan.

– Uskon, että pelaajat Suomessa ovat lahjakkaita ja tarvitsevat vain näyttöpaikan.

"Syvyyttä riittää"

Avainasemassa joukkuetta kasatessa ollut Outinen odottaa kauden alkua innolla ja luottavaisena.

– Kyllähän tällä porukalla on ihan kiva lähteä hakemaan voittoja otteluista. Pitää tietysti toivoa, ettei loukkaantumisia tulisi hirveästi, vaikka syvyyttä riittääkin.

Laidalle ja puolustuksen kärkeen syvyyttä toki löytyy, mutta paperilla KooKoon keskushyökkääjäkalusto ei järin leveältä vaikuta. Neljän vakiosentterin jälkeen kokoonpanoon on tyrkyllä vasta 18-vuotias Lauri Viantie.

– Viantien lisäksi meillä on vielä pari-kolme hyökkääjää, jotka voivat pelata keskellä ja laidalla. Esimerkiksi Mikko Mattila pelasi viime kauden Tanskassa sentterinä, Outinen muistuttaa.

Joukkueen viime kauden kippari Tatu Kattelus on tiettävästi harjoitellut itsekseen. Outinen ei kuitenkaan halua sanoa juuta eikä jaata siihen, voidaanko KooKoon monivuotinen luottopelaaja nähdä vielä jatkossakin Mestiksessä.

– Pidetään silmät ja korvat auki, jättää Outinen tilanteen avoimeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle