Mielipide

Salamat karsimaan varteenotettavana haastajana

MESTIS / Kolumni
Suomi-sarjan itälohkossa toiseksi sijoittunut Kirkkonummen Salamat on nyt saavuttanut kauden kaksi ensimmäistä tavoitettaan: kotiedun Suomi-sarjan pudotuspeleihin ja selviytymisen Mestiksen karsintasarjaan. Luonnollisena jatkumona seuraava tavoite onkin nousu Mestikseen.

Suomi-sarjan pudotuspeleihin kirkkonummelaisten vastustajaksi selviytyi rovaniemeläinen RoKi-79. Ensimmäisen ottelun kotonaan Varuboden Areenalla Salamat voitti lukemin 6-3, joten pitkälle Rovaniemen-matkalle lähdettiin tarkoituksena ratkaista ottelusarja suoraan kahdessa pelissä. Kun toinen ottelu päättyi maalirikkaisiin 6-9-lukemiin vierasjoukkueen hyväksi, varmisti Salamat samalla paikkansa Mestiksen karsintasarjaan.

Joukkueen avainpelaajia talven aikana ovat olleet Tevasen veljekset: Antti voitti runkosarjan pistepörssin ylivoimaisesti takomalla pisteitä lähestulkoon kaksi ottelua kohden, ja puolustajan tontilla pelaava Matti mätti hänkin kunnioitettavat 44 tehopistettä. Ykköskenttä, jonka muodostavat Tevasten lisäksi laitahyökkääjät Ari Katavisto ja Tomi Karlsson sekä Viron maajoukkuepuolustaja Aleksander Agnevshtshikov, on ollut talven aikana todella suuressa roolissa.

RoKia vastaan tehot jakaantuivat tasaisemmin, ja myös Heikki Aallon johtama neloskenttä sai paljon onnistumisia. Myös kokeneemmat Mika Kivekäs ja Teemu Telsavaara alkoivat löytää peliään pudotuspeliotteluissa, joten lähtökohdat karsintoihin ovat hyvät, kun päävalmentaja Matti Hagmanin harmina ei ole mainittavia loukkaantumishuoliakaan. Kirkkonummelaisten maalilla Hannu Seppänen on torjunut varsin hyvin, ja joukkueen ilme on muutenkin piristynyt viime aikoina.

Kanadasta hankittu vahvistus, maailman parhaaksi tituleerattu naispelaaja, Hayley Wickenheiser siirtyi Salamoiden riveihin tammikuussa. Median kiinnostus oli valtavaa, ja Varuboden Areenakin myytiin loppuun. Nyt Wickenheiser on ehtinyt kiekkoilla miesten sarjassa 14 ottelun ja kuuden tehopisteen verran. Wickenheiser on pelannut kolmoskentän sentterin roolissa suhteellisen hyvin, vähän toistakymmentä minuuttia ottelussa, mutta ei ole kuitenkaan saanut ihmeitä aikaan. Eniten Wickenheiserista on ollut joukkueelleen hyötyä aloituksissa, joita hän onkin napsinut todella hyvin.

- Jatkossa pelit kovenevat. Varmaa on, että KJT:n ja UJK:n rutiini ja kovuus ovat tasolla, johon Salamoiden täytyy vähän petrata. Vauhdissa, taidossa ja vastaavissa asioissa uskoakseni pärjätään, Salamoiden manageri Markku Kulmala kertoo joukkueensa lähtökohdista karsintaan.

Salamat lähtee karsintasarjaan varteenotettavana haastajana, mutta sen pitää onnistua täydellisesti, jotta nousu olisi mahdollinen. Muut joukkueet tulevat varmasti karsintasarjaan kovaa, eikä Salamat ehkä ole kaikkein todennäköisin nousija. Karsintasarja on kuitenkin lyhyt, ja pienet asiat ratkaisevat. Kaikki on siis mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle