Mielipide

Sport tähyää yhä pelaajamarkkinoille

MESTIS / Kolumni
Vaasan Sportin Mestis-joukkue tulevalle kaudelle ei ole vielä täysin valmis. Budjetista löytyy tilaa ja neuvotteluja käydään. Mitä ilmeisemmin tähtäimessä on yksi uusi hyökkääjä.

Joukkueen toimitusjohtaja Jari Välimäki kertoo, että tarkoitus on hankkia joukkueeseen yksi hyökkääjä ennen kauden alkua.

- Joko sentteri tai laituri olisi kyseessä. Tämä meidän pelaajapalapeli on ihan aikataulussa, mutta yhtä palaa siihen ollaan vielä ajateltu. Siihen malliin ollaan mietitty, että olisi ehkä parempi ottaa yksi vähän tunnetumpi pelaaja kuin kaksi tuntematonta. Kahden äijän kustannus alkaa olemaan samaa kuin yhden tasokkaan eikä sellaisia nimiä pysty hyödyntämään markkinoinnissakaan, joista kukaan ei ole kuullut mitään.

- Juuri äsken tuossa yksi agentti soitti ja tarjosi taas pelaajaa. Jos rahaa löytyy, niin pelaajia on kyllä saatavilla. Vähän epäilen vaan, ettei sieltä ehkä kaikki tulijat olisi sen parempia kavereita kuin mitä meillä on nyt jo joukkueessa. Ei se niinkään toimi, että nämä nykyiset jätkät vetää kesätreenejä täysillä ja sitten tulee joku saman tasoinen kaveri ulkopuolelta ja vie sen pelipaikan tuosta vaan, jatkaa Välimäki.

Välimäki kertoo Sportin taloudellisten raamien mahdollistavan vielä pelaajahankinnan ja yhteistyökumppaneilta saatavien tulojen osalta Sport on muutoinkin edellä viime vuotta. Ulkopuolinen ylimääräinenkään rahoitus ei ole poissuljettu asia, mikäli joukkue saa siirtomarkkinoilta haaviinsa tarpeeksi mielenkiintoisen nimen.

- Meillä on pelaajabudjetista käytetty nyt ehkä noin 90%. Siinä on vielä yhdelle tilaa ja näin se on mietitty että yksi vielä otettaisiin. Yritysten osalta voi tietysti todeta, että jos kyseessä on pelaaja, jolla on vähän nimeä, niin silloin saattaa ulkopuolelta tulla vielä lisätukea. Kokonaan firmat eivät tällaisia hankintoja rahoita eli palkanmaksaja olisi kyllä Sport, mutta osarahoitusta voisi saada yhteistyökumppaneilta.

Entä mihin suuntaan mahdollinen hankinta suuntautuisi? Välimäki kertoo faksien laulavan öisin, mikä viittaa Pohjois-Amerikan suuntaan. Vastaus viittaa kuitenkin toiseen suuntaan.

- Noo... Sanotaan nyt, että Euroopassa ollaan, mutta Amerikassakin on käyty. Mitään nimiä tässä ei voi sanoa, koska sellaisia ei ole tällä hetkellä papereissa.

Jos faksien laulu jatkuu myönteisenä, lienee vahvistuksen nimi tiedossa ensi viikolla. Sitä ennen ei auta kuin arvuutella Pohjois-Amerikasta Eurooppaan palanneiden kiekkoilijoiden nimiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle