Tuoretta verta

MESTIS / Artikkeli
FPS:n rivejä vahvisti tiistaina kaksi uutta pelaajaa ja tuoretta voimaa löytyi KooKoostakin. Jatkoaika tarkkaili uuden ja nuoren kaartin edesottamuksia.

FPS:n vihertävissä paidoissa esiintyi tiistaina kaksi uutta peluria: pitkään toipilaana ollut TPS-hyökkääjä Mikko Kankaanperä sekä Ilveksen junioreista Forssaan loppukaudeksi siirtynyt maalivahti Krister Antila.

Reilut satakunta liigapeliä Turussa kiekkoillut Kankaanperä pelasi vasta kauden ensimmäisen pelinsä. FPS:n kakkoskentän laiturin paras pelivire oli ymmärrettävästikin kateissa, eikä rikkonaisten kahden ensimmäisen erän aikana miestä jäältä juuri erottanutkaan. Päätöskolmanneksella Kankaanperä sai kuitenkin enemmän vastuuta ja pääsi peliin mukaan paremmin. Saldoksi jäi kuitenkin vain muutama tekniikkataituruus, sillä räväkkyyttä ei otteista löytynyt.

Olosuhteet huomioon ottaen Kankaanperän kauden avaus oli kuitenkin hyvä, ja kunhan hän saa alleen muutaman matsin verran lisää pelituntumaa voi hän nousta forssalaisille arvokkaaksi pelaajaksi. Turkulainen hyökkää sarjajumbon riveissä tammikuun loppuun asti.

Maalivahti-Antilan ensimmäinen pelattu Mestis-ottelu ei puolestaan olisi juurikaan paremmin voinut sujua, vaikka KooKoo tappion karvasta kalkkia vihernutuille tarjoilikin. Nuori Antila pelasi jäätävän rauhallisesti ja selvitti muutamat läpiajotkin vakuuttavan näköisesti. Yhteensä veskarille kertyi 30 torjuntaa.

Kummallekaan takaiskumaalille Antila ei voinut mitään: ensimmäisen ylivoimaosumista latasi sisään Jari Raattama onnekkaalla kudilla suoraan syötöstä ja toisen kimautti verkkoon Teemu Virtala lähietäisyydeltä. Kevään aikana tamperelainen haastanee Tommi Kelan tositaistoon FPS:n ykkösvahdin paikasta.

Tuoreimmat vahvistukset saivat kehuja myös Palloseuran luotsilta Timo Tuomelta:

– Esiintyivät erittäin lupaavasti, molemmilla oli kuitenkin tosi pitkä tauko peleistä. Kristerin armeija päättyy lähipäivinä, viime kuukaudet ovat olleet vähän hajanaisia. Neljä kuukautta sivussa ollut Kankaanperä oli lähellä tehdä 1-1-tasoituksenkin.

Junnut KooKoon ilonaiheita

Myös kotiyleisö sai nähdä yhden uuden oranssipaidan, kun jo kaksi edellistä vieraspeliä KooKoossa puolustanut Juha Jokiraita debytoi Kouvolassa. Turussa kehuja ja Mikkelissä moitteita otteillaan keränneen saipalaisen arvosana jää tästä ottelusta melko neutraaliksi. Isokokoinen pakki sijoittui hyvin ja pelasi muutenkin fiksusti. Luisteluvauhti ei kuitenkaan riittänyt läheskään kaikissa tilanteissa, eikä runsaahkosta ylivoima-ajasta huolimatta hyökkäyspäässäkään ihmeitä tapahtunut.

Suuremman huomion ottelusta keräsivät KooKoon omat nuoret: ’86-syntyneet Aapo Lampinen, Eemeli Koskelainen ja Tuomas Gärdström. Nuorukaisille aukeni aiempaa suurempi rooli KooKoon sairastuvan täyttymisen myötä. Joukkueen runkopelaajista olivat nimittäin sivussa kautensa päättäneiden Teemu Sompin ja Janne Jaakkolan lisäksi Ilkka Saarela, Jani Haapalainen sekä kuumeiset Simo Mälkiä ja Niko Kantelinen.

KooKoon vakiokalustoon jo syksyllä kuulunut Lampinen hyökkäsi tänään kolmoskentän laidalla. Luottamus nuorukaiseen oli kova, sillä Lampinen sai pyörittää useampaankin otteeseen ylivoimaa ja oli aloittajana tärkeässä oman pään alivoima-aloituksessakin. Lampisen uran toinen Mestis-maalikaan ei jäänyt kauaksi. Myös toinen hyökkääjistä, Eemeli Koskelainen, esiintyi edukseen. Nelosketjussa hyökännyt Koskelainen jakoi muutamankin sellaisen pusun, jotka nostivat nuorukaisen kannattajien suosioon viime kaudella.

Kolmikon suurin yllättäjä oli kuitenkin puolustaja Gärdström, joka sai yllättävän komennuksen laitahyökkääjäksi Ari Kovasen jouduttua jättämään pelin kesken heti toisen erän alussa. Raamikas puolustaja ei vieroksunut outoa pelipaikkaa, vaan toi rohkeasti kiekkoa ylös ja paini hanakasti irtokiekkojen perässä hyökkäysalueella. Neloskenttä pelasi kokonaisuudessaankin hyvin ja sai painetta FPS-päätyyn. Peliaikaakin siunaantui mukavasti.

Kauden 20. Mestis-pelinsä pelannut Gärdström sai ansaitut kehut myös valmentaja Reijo Mansikalta.

– Tuomas on pelannut koko ikänsä pakkina, mutta onnistui nyt hyvin hyökkääjänä. Hän oli yksi parhaista hyökkääjistämme päädyssä: karvasi ja teki hyvin töitä. Se on ihan hyvä, että pelaajat pääsevät välillä kokeilemaan muitakin pelipaikkoja ja oppivat näkemään asioita eri kanteilta. Nuoria pitäisi oikeastaan peluuttaa enemmänkin eri paikoilla.

Hyviä näyttöjä antaneet nuoret tulevat saamaan vastuuta jatkossakin, sillä KooKoon loukkaantumistilanteen ei voi odottaa paljoakaan parantuvan. Ilkka Saarelan vamma saattaa vaatia leikkaushoitoa, jolloin laitahyökkääjän koko kausi olisi todennäköisesti ohi. Polvensa taklaustilanteessa satuttaneen Ari Kovasen vamman vakavuus on vielä arvoitus sekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle