USA otti isäntäjoukkueelta luulot pois

MAAJOUKKUE / Raportti
USA pääsi juhlimaan avausottelussa.
Valko-Venäjän kisojen isäntä aloitti MM-karkelot USA:ta vastaan. Amerikan pojat näyttivät tehokkuutensa ottelun aikana ja iskivät kolme ylivoimamaalia. Ottelu päättyi lopulta isäntien selkeään tappioon luvuin 6-1.

Valko-Venäjälle tarjottiin kaikkia avaimia voittoon, mutta isännät eivät onnistuneet hyödyntämään tilaisuuksiaan. USA puolestaan onnistui hyödyntämään suurimman osan paikoistaan ja nakutti taululle hiukan tylytkin lukemat. Laukauksien määrät olivat yhtä vaille tasan. Tim Thomas keräsi 20 torjuntaa ja toisessa päässä Andrei Mezin 19.

USAn tehokkaimmat pistenikkarit olivat Johnny Gaudreau maalilla ja kahdella syötöllä sekä puolustaja Jacob Trouba kahdella maalilla. Valko-Venäjän ainoan maalin iski Andrei Stepanov.

Valko-Venäjän vahvaa alkua ei palkittu

Ottelu alkoi kotijoukkueen vahvalla ja aggressiivisella pelaamisella. USA oli avauserän alkupuoliskon pulassa eikä paljoa päässyt keskialuetta pidemmälle. Thomas oli kuitenkin vireessä eikä  peliväline mennyt kertaakaan ohi.

Isäntien ote lipsahti ensimmäisen rangaistuksen aikana. USA käytti ylivoiman hyväkseen ja näyttävän syöttelyn jälkeen nuori hyökkääjä Brock Nelson siirsi kiekon Mezinin taakse. Syöttäjät olivat Craig Smith ja Tyler Johnson. Tämän jälkeen amerikkalaiset saivat otteen pelin kulusta ja paikkoja tuli, mutta Mezin piti joukkueensa yhden maalin takaa-ajoasemassa toiseen erään.

Toinen säkeistö, sama juttu

Toiseenkin erään Valko-Venäjä tuli fyysisellä pelityylillä, mutta lopussa ei seissyt kiitosta. Erän puolivälin jälkeen USA löi isomman vaihteen silmään ja tilipäivä koitti, kun vain vajaaseen kolmeen minuuttiin amerikkalaiset kasvattivat johtoaan kolmella maalilla. Ensimmäiset kaksi iskivät Trouba ja Gaudreau, ja huonon puolustamisen jälkeen Colin McDonald iski taululle lukemat 4-0.

Erän lopussa Smith lähti istumaan kaksiminuuttista korkeasta mailasta, ja vihdoin Valko-Venäjä onnistui. Vain neljä sekuntia ennen erän loppua Stepanov löi loistavan syöttelykuvion päätteeksi USA:n neliön keskeltä suoraan syötöstä Thomasin nollapelin rikki. Syöttäjiksi merkattiin joukkueen supertähti Mihail Grabovski ja kapteeni Aleksei Kaljušny

Päätöserä kaatui turhiin jäähyihin

Päätöserässä Valko-Venäjän pelaajat alkoivat väsyä ja USA:n nuori ja nälkäinen joukkue painoi päälle. Nopeus ja taito olivat amerikkalaisten puolella ja hetken kuluttua isännät rupesivat turhautumaan. Vladimir Denisov otti erässä kolme rangaistusta, eikä yksikään niistä ollut välttämätön.

USA kiitti rangaistuksista ja hyödynsi niistä kaksi. Trouba iski illan toisen maalinsa ja viimeisen naulan arkkuun iski Jake Gardiner. Onneakin oli vierailla matkassa, sillä viimeinen osuma meni sisään Roman Graborenkon luistimesta. Näin isäntien avausottelu oli melkoinen pettymys ja USA otti selkeän voiton.

USA jatkaa kisojaan heti lauantaina pelaamalla Sveitsiä vastaan. Valko-Venäjä puolestaan pelaa seuraavaksi sunnuntaina Kazakstania vastaan.