Kanada niukasti Suomea parempi

MAAJOUKKUE / Raportti
Tuukka Rask oli yksi Suomen kantavista voimista, kahdesta päästetystä maalista huolimatta.
Suomi ja Kanada mittelivät C-lohkon voitosta alkulohkon päätösottelussa. Kanada hallitsi ottelua, mutta Suomi taisteli sisukkaasti aina jatkoajalle saakka. Lopulta Kanada oli vahvempi lukemin 2-1.

Kanadan ja Suomen ottelussa ratkottiin lopulliset puolivälieräparit. Suomi taisteli loppuun saakka, mutta Kanada oli lopulta vahvempi jatkoajan jälkeen.

Suomi taisteli sinnikäästi vastaan, mutta Kanadan hallinta palkittiin lohkovoitolla. Kanadan voiton takuumieheksi nousi molemmat Kanadan maalit tehnyt Drew Doughty.

Lupaava alku ei kantanut

Suomi sai avauserään räväkän alun. Sami Vatasen rohkea hyökkäyksien tukeminen aiheutti pari vaarallista tilannetta Kanadan puolustusalueella, mutta maalit jäivät tekemättä.

Erän puolessa välissä Suomi pakotettiin puolustusasemiin, mikä kostautui takaiskun muodossa. Jarkko Immosen otettua jäähyn Kanada pääsi myllyttämään ylivoimaa, ja lopulta Doughty laukoi kiekon vastustamattomasti Suomen maaliin.

Erän loppua kohden Kanada alkoi hallita ottelua selkeästi. Leijonien jalka alkoi painaa, eikä puolustajat pysyneet enää vahvasti vyöryneiden vaahteralehtien perässä.

Ensimmäisessä erässä myös videotuomarit olivat täystyöllistettyjä. Kaksi Suomen maalilla nähtyä tilannetta tarkistettiin videolta, mutta kummastakaan tilanteesta ei tuomittu maalia.

Elintärkeä tasoitus

Toinen erä jatkui siitä, mihin avauserä jäi. Kanada sai luotua vahvoja pyörityksiä Suomen puolustusalueelle, mutta Leijonat pelasi keskustan tiiviisti. Kanada joutui tyytymään näennäiseen hallintaan ja kaukolaukauksiin.

Suomella oli pitkään vaikeuksia päästä Kanadan tiiviin keskialueen puolustuksen ohi. Tämän johdosta Kanada pääsi kääntämään peliä nopeasti sekä vahvalla luistelulla että erinomaisella avauspelaamisella.

Erän lopulla Erkka Westerlund teki ketjukoostumuksiin pienen muutoksen. Jussi Jokinen ja Lauri Korpikoski vaihtoivat paikkoja pääkseen, jonka jälkeen Suomen peli energisoitui.

Leijonat pääsi ylittämään keskialueen vahvalla luistelulla ja luomaan painetta Kanadan puolustajille. Suomi pääsikin rokottamaan erän lopulla. Tuomo Ruutu ohjasi Ossi Väänäsen laukauksen ohi hölmistyneen Carey Pricen.

Tasoituksen jälkeen Kanadan peli aktivoitui uudestaan, mutta kanadalaiset eivät saaneet johtomaalia aikaiseksi.

Puolustusvoitolla jatkoajalle

Kolmannen erän juoni oli selvä alusta alkaen. Kanada vyöryi päälle erittäin voimakkaasti, ja Suomi asettui jälleen puolustusasemiin. Suomi jatkoi tiivistä puolustuspeliä, ja todella vaaralliset tilanteet olivat vähissä.

Suomi purki Kanadan paineen hallituilla avaussyötöillä. Keskialueella Suomen hyökkääjien juonikkuus kuitenkin loppui, eikä kontrolloituja hyökkäyksiä nähty.

Leijonien tiivis puolustuspelaaminen alkoi rakoilla erän lopulla. Paras paikka siunaantui Marc-Edouard Vlasicille, jonka laukauksen Rask onnistui torjumaan niukasti.

Jatkoajalla molemmille joukkueille siunaantui hyvät maalipaikat. Lopulta Kanadan juhlat pääsi aloittamaan toisen maalinsa tehnyt Doughty.

Tappion seurauksena Suomi saa keskiviikkona puolivälierissä vastaansa Venäjä-Norja-otteluparin voittajan. Kanada kohtaa omassa puolivälierässään Sveitsi-Latvia-otteluparin voittajan.