Viktor Tihonov: Isäni on kiinnostunut palaamaan Suomeen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuuluisan Tihonovin kiekkosuvun vesa Viktor Tihonov (nuorempi) kertasi joukkueensa otteita turnauksessa ja kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Venäjä hävisi Yhdysvalloille nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa tiukan taistelun jälkeen lukemin 2-3. Ottelussa maalin tehnyt Viktor Tihonov arvioi ottelun ratkenneen venäläisten kurittomuuteen.

- He olivat kurinalaisempia kuin me. Me otimme tyhmiä jäähyjä ja se ratkaisi ottelun. He pääsivät vaan laukomaan liikaa ja vaikka maalivahtimme pelasi loisto-ottelun, niin hävisimme, Tihonov kertoi.

Venäjän turnaus on edennyt vaihtelevissa merkeissä esitysten perusteella. Ajoittain joukkue pelaa suorastaan henkeäsalpaavan kaunista jääkiekkoa vanhan Punakoneen malliin. Pahimmillaan joukkueen pelaaminen on kuitenkin laiskaa surffailua.

- Olemme saaneet hyviä oppitunteja täällä. Joihinkin peleihin meidän olisi pitänyt olla valmiimpia ja joissain pelata tiiviimmin joukkueena. Nyt on sitten aika alkaa voittaa, laitahyökkääjänä viilettävä Tihonov kertasi.

Tihonov on ollut turnauksessa joukkueensa tehokkain pelaaja keräten kolmessa ottelussa hyvät tehot 3+1. Hän ei kuitenkaan halua nostaa itseään esille.

- Omilla otteilla ei ole mitään väliä, kunhan joukkue voittaa, tuttu kiekkojargon tippui venäläisenkin suusta.

Venäjän seuraava ottelu on maanantaina, kun vastaan asettuu Sveitsi. Jos Sveitsi voittaa Kazakstanin sunnuntaina, niin sillä on voittamalla Venäjän mahdollisuudet jättää Venäjä karsintasarjaan.

- Meidän on voitettava Sveitsi, siinä ei ole mitään epäselvyyksiä. Meidän pitää valmistautua hyvin, analysoida heidän pelinsä ja tehdä parhaamme, Tihonov tunnustaa pakkovoitto tilanteen.

Severstal Tserepovetsissa Venäjän Superliigaa pelaava Tihonov kertoo olevansa tyytyväinen tilanteeseensa, mutta haaveilee urasta Pohjois-Amerikassa. Yllätyssuuntana uran jatkolle voi olla yllättäen SM-liiga.

- Moni nuori pelaaja on vaikeuksissa Venäjällä, kun peliaikaa ei tule. Taso on sarjassa todella kova. Minä olen kuitenkin onnellisessa asemassa ja pääsen pelaamaan paljon joka ilta, Tihonov kertoi.

- Tulevaisuudessa tavoitteenani on NHL. Jos vain pääsen sinne, niin lähden varmasti. Toisaalta isäni [Ässiä ja Lukkoa Suomessa valmentanut Vasili Tihonov] soittaa minulle joka kuukausi ja kertoo haluavansa palata Suomeen. Sitten hän aina kysyy minua mukaansa. Sekin voisi olla yksi vaihtoehto.

» Lähetä palautetta toimitukselle