Vili Sopanen kohtaa entisen seuransa punaisissa.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Epätasaista lentoa suorittava Pelicans laskeutuu Helsinkiin

Maaottelutauon jälkeen HIFK:n ensimmäinen vieras on Lahden Pelicans. Joukkueiden edellinen kohtaaminen on syyskuulta, jolloin lahtelaiset olivat maalilla punanuttuja parempi lopputuloksella 2-1.

Pelicansin suorittaminen on loka-marraskuun vaihteessa ollut ailahtelevaa. Joukkueella on viimeisistä seitsemästä ottelusta plakkarissa kolme voittoa ja neljä tappiota. Maaleja on joukkue tehnyt 24.

Illan isäntään verrattuna vieras on tilastojen valossa herkullisemmassa asemassa. Pelicans on sarjataulukossa viidentenä HIFK:n pitäessä paikkaa numero kymmenen. Lahtelaiset ovat Liigan paras ylivoimajoukkue ja alivoima on prosentteina 87,06, HIFK:n 80,82 vastaan.

Sanotaan, että tilastot eivät valehtele, mutta fakta on, että viime aikoina HIFK on ollut raudanluja kotikaukalossa. Joukkue on voittanut kuusi edellistä kotiottelua ja takonut niissä 24 häkkiä. Joukkue on onnistunut tehostamaan hyökkäystä ja rakentamaan mainioita maalipaikkoja. Pitkät pyöritykset ovatkin olleet valttia Nordiksella.

Seurakaverit vastakkain

Entiset Pelicans tähdet Vili Sopanen ja Juhani Tyrväinen luistelevat kovaa kurittamaan entistä joukkuettaan. Myös ensimmäisessä maaottelussaan maalin iskeneen puolustaja Miro Heiskasen otteet on syytä ottaa Pelicansin pukukopissa syyniin.

HIFK on siis pelannut hyvin kotonaan loukkaantumissumasta huolimatta. Varsinkin alakerrasta on uupunut tekijöitä Joe Finleystä Teemu Eroseen. Maanantaina HIFK tiedotti tärkeän pelinappulan paluusta. Pelicansia vastaan luistelee kauan poissa ollut Ville Varakas. Illan vieraan tilanne helpottuu, kun särkylääkekuurilta kaukaloon palaavat hyökkääjät Aleksi Mustonen, Hannes Björninen ja Joonas Alanne.

Maalivahtien taistelu tullaan todennäköisesti näkemään Atte Engrenin ja Janne Juvosen välillä. Kolme voittoa viimeisestä viidestä vieraspelistä napsinut Pelicans lähtee murtamaan kotikaukalon taikaa, mutta onko punanutuista silti linnustajiksi? Paremmin maaottelutaukohuilin hyväkseen käyttänyt joukkue pelaa pirteämmin. Kuten aiemmin todettua, kilpirintojen on myös syytä pysyä poissa jäähykarsinasta.

Tulosvetovihje

Helsingissä nähdään kotivoitto
Taukoa kohden peliään parantanut HIFK saa vieraakseen ailahdelleen Pelicansin. HIFK:n puolella erityisesti maalinteon tehokkuus on kehittynyt alkukaudesta, kun taas Pelicansin avain hyökkääjät ovat joko sopeutumassa joukkueeseen tai palaamassa sairastuvalta. HIFK:n parempi puolustuspelaaminen tuo pisteet helsinkiläisille.
3 4
2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Iikka Kangasniemi #4 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on Pelicansin johtohahmoja hyökkäysosastolla.

Ville Varakas #8 | HIFK

Puolustaja

Pelaaja palaa kaukaloon pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Helsingissä nähdään kotivoitto
3 4
2 3
Kärpät hakee pisteet Tampereelta
1 3
3 4
Jäähyjen määrä määrittää Lappeenrannassa
3
1 3
JYP osoittaa piristymisen merkkejä
3 4
2
TPSÄssät
Tähdet tuovat muutoksen kaavaan
4 5
1 4

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

harjoitusottelut

11.08.2017
Pelicans - HIFK
4 - 5 JA

runkosarja