Matikainen: "Jokerit kuuden parhaan joukossa"

KHL / Raportti
Petr Koukal vei Jokerit 1−0-johtoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit nappasi niukan 2−1-kotivoiton Slovan Bratislavasta tiukan taistelun jälkeen. Tehottomuudesta kärsivät slovakialaiset taistelivat hyvin, mutta Jokerit ja Henrik Karlsson viimeisenä lukkonaan puolustivat itselleen tärkeät pisteet.

Helsingin sunnuntai-iltapäivässä nähtiin vauhdikas ja fyysinen ottelu, kun loppuun asti taistellut Slovan Bratislava taipui Jokereille niukasti maalein 2-1.

− Vastustaja oli tänään hyvin valmistautunut. Onneksi pysyttiin pelissä mukana, Erkka Westerlund kiitteli joukkueensa puolustusilmettä.

Ottelun draamankaari oli samanlainen kuin keskiviikon Minsk-ottelussakin. Jokerit otti heti ensimmäisessä erässä ohjat käsiinsä, mutta ei onnistunut maalinteossa. Toisessa erässä joukkue teki pari tarvittavaa maalia ja puolusti kolmannen erän tiiviisti.

− Iso osa voittoa olivat toisen erän jäähyjen tapot. Tuomarilinja oli mielenkiintoinen. Atte Ohtamaa sai huitomisjäähyn maila yhdessä kädessä puolustaen. Vahva kundi, naureskeli Westerlund ottelun tuomarilinjaa.

Vauhdikas avauserä

Avauserä alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli yksi Helsingin KHL-syksyn vauhdikkaimmista. Vauhtia riitti myös katsomossa, kun Slovakiasta saapunut parinsadan hengen kannattajaporukka haastoi Jokereiden fanikatsomon toden teolla.

Maalipaikkoja aukesi molemmille joukkueille, avauserää hallinneelle Jokereille selvästi enemmän. Slovanin keskialueen puolustus murtui varsin helposti. Sekä Johan Harju että Jani Rita pääsivät siniviivan tuntumasta läpiajoihin. Viimeistely oli molemmilla kerroilla heikkoa. Erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä ratkaisi tänäänkin

Jokerit oli maalipaikoissaan tehokas ja sai ansaitun johtomaalin ottelun puolivälissä. Steve Moses ja Linus Omark syöttelivät slovakkipuolustuksen solmuun ja Petr Koukal iski Jokerit takatolpalta 1−0-johtoon. Slovanin laukaukset sen sijaan kohdistuivat pääasiassa Karlssonin ilmeisen vetovoimaiseen logoon. Ruotsalaisvahti pelasi jälleen kerran eleettömän varmasti.

Jokerit pääsi erän lopulla pelaamaan kahden miehen ylivoimalla lähes täydet kaksi minuuttia, kun Ziga Jeglic ja Milan Bartovic istuivat jäähyllä. Ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta Slovan-puolustus sulki avopaikat.

Kun tyylikäs rakentelu ei toiminut, Jokerit otti ronskimmat otteet käyttöön. Tomi Mäki osui suojuksineen Ryan Gundersonin maalille heittämän kiekon eteen, ja siirsi joukkueensa kahden maalin johtoon. Harjoitusotteluissa useitakin maaleja maalin edestä iskeneelle Mäelle ensimmäinen virallinen KHL-maali.

Matikainen on turhautunut joukkueensa tehottomuuteen.

Tehottomat slovakit

Slovan pääsi toisen erän alkupuoliskolla kolmesti ylivoimalle, mutta Jokereiden alivoiman erikoismiehet hoitivat hommansa tyylikkäästi. Karlsson poimi omituisetkin pomppukiekot huolellisesti suojuksiinsa. Petri Matikaisen suojatit yrittivät parhaansa, mutta kapea materiaali ei vain riittänyt Jokereiden kaatamiseen.

− Samat pelaajat tahkoavat alivoimaa ja ylivoimaa. Avainhyökkääjämme pelaavat yli 20 minuuttia per ottelu. On vaikea saada tuoreita jalkoja jäälle, kun se ylivoimapaikka tulee, Matikainen kuvaili joukkueen tilannetta.

Kolmas erä taistelua

Slovakit nousivat otteluun mukaan, kun Ladislav Nagy käytti tilaisuuden hyväkseen ylivoimalla. Michal Sersen laukoi siniviivalta ja täysin vapaana maalin edessä ollut Nagy ohjasi kiekon taidokkaasti ohi Karlssonin.

− Nagy on meillä ainoa, joka maalipaikat löytää, pettynyt Matikainen summasi.

Slovan sai otetta maalinsa jälkeen, mutta Jokerit puolusti huolellisesti ja toisiaan tukien. Niukka, mutta ansaittu voitto.

− Yhden maalin tappiosta on vielä paljon matkaa maalin voittoon. Jokerit on mielestäni sarjan kuuden parhaan joukkueen joukossa. Meillä oli todella iso haaste tänään.

− Puolustuspelin osalta pelimme on jo ihan hyvin sisäänajettu. Uskon, että tehotkin vielä löytyvät, Matikainen kuvaili.

Torstaina luvassa kärkiottelu

Jokereiden seuraava ottelu on torstaina Helsingissä, kun Pietarin SKA saapuu jo nyt lähes loppuunmyydylle Areenalle.

− Hieno urheilutapahtuma tulossa. Levätään huominen ja valmistaudutaan pari päivää SKA-otteluun.

− Hagman on ollut pirteä harjoituksissa, toivottavasti saamme hänet mukaan torstaina. Myös Karalahti ja Väänänen ovat luultavasti kokoonpanossa, Westerlund kertoili Jokereiden valmistautumisesta.