Suomi-sarjan ja II-divisioonien pelaamistapa selvillä

Muut Sarjat / Uutinen
Jääkiekon Suomi-sarjassa taistellaan taas ensi kaudella.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Miesten Suomi-sarjan ja II-divisioonien pelaamistapa on päätetty. Alkavalla kaudella Suomi-sarjassa nähdään 15 joukkuetta.

Miesten jääkiekon Suomi-sarjan pelaamistapa on selvillä. Suomi-sarjassa pelaa tulevalla kaudella 15 joukkuetta.

Sarjapaikan viime kaudella lunastaneista KalPa Team luopui sarjasta. Toinen poisjäävä on Bewe, joka ei sarjaan ilmoittautunut. Poisjääneiden tilalle kiinnostusta sarjapaikkaa kohtaan tiedusteltiin karsintojen viimeisissä vaiheissa mukana olleilta seuroilta (Lauttakylän Luja, NuPS ja Raahe-Kiekko). Kyseisistä joukkueista Raahe-Kiekko ilmaisi kiinnostuksensa ja heille paikka myös myönnettiin.

Sarjassa pelataan 36 ottelua. Kaksinkertaisen (yhteensä 28 ottelun) sarjan lisäksi pelataan kolmessa viiden joukkueen välisarjalohkossa kaksinkertaiset kahdeksan ottelun välisarjat (8 ottelua).

Välisarjalohkot:
1) Hermes, JHT, Raahe-K, Red Ducks, RoKi
2) FPS, HC Satakunta, KOOVEE, PYRY, S-Kiekko
3) Ketterä, KeuPa HT, KJT-TuusKi, Oilers, Titaanit

Sarjassa pelataan lopuksi kahdeksan joukkueen pudotuspelit. Kaksi parasta pääsee Mestiskarsintaan. Suomi-sarjan voittaja on näistä kahdesta joukkueesta runkosarjassa paremmin sijoittunut.

Lisäksi sijoille 9.-15. sijoittuneilla kaikilla kausi jatkuu putoamiskarsinnoissa.

Jääkiekkoliitto tiedotti myös miesten II-divisioonan ohjelmasta. Ottelut pelataan tuttuun tapaan kuudessa lohkossa. Kaikissa lohkoissa pelataan pudotuspelit. Lohkojen voittajille tarjotaan mahdollisuutta päästä Suomi-sarjan karsintaan. Karsintaan ei aiemmista kausista poiketen ole pakko osallistua.

» Lähetä palautetta toimitukselle