NHL:ssa tapahtuu: Red Wings -, Rangers- ja Hurricanes -sopimuksia

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Detroit Red Wings on tehnyt kolmivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Johan Franzénin kanssa. Sopimus on arvoltaan 2,825 miljoonaa dollaria.

Franzén pelasi viime kaudella NHL:n tuloskautensa ja 26-vuotias väkivahva ruotsalainen teki 80 ottelussa 12+7=19 tehopistettä. Franzén oli tärkeässä roolissa etenkin Red Wingsin alivoimapelissä.

Franzén on Red Wingsin 3. kierroksen varaus kesän 2004 draftista.

Pöck sopimukseen

Puolustaja Thomas Pöck ja New York Rangers ovat päässeet yhteisymmärräkseen jatkosopimuksesta. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Menneellä kaudella 24-vuotias Pöck esiintyi kahdeksassa ottelussa Rangers-puolustuksessa. Itävaltalaispuolustaja saalisti yhden maalin ja yhden syöttöpisteen. Pääosan kaudesta Pöck kiekkoili Rangersin farmijoukkeessa Hartford Wolf Packissa.

Hurricanes ja Barnes sopimukseen

Carolina Hurricanes on tehnyt tuoreen tulokassopimuksen keskushyökkääjä Joe Barnesin kanssa. Sopimus on kolmivuotinen. Menneellä kaudella kanadalaishyökkääjä saalisti WHL:n Saskatoon Bladen riveissä pelatuissa 55 ottelussa 25 maalia ja 27 syöttöpistettä. Barnes on Hurricanesin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2005.

Bergeron pysyy Bruinsissa ja pitkään

Boston Bruins kirjoitti viisivuotisen sopimuksen rajoitettuna vapaana agenttina olleen Patrice Bergeronin kanssa. Bruinsin ykkösketjua johtava taitava keskushyökkääjä kuittaa tulevista kausista yhteensä 23,75 miljoonaa dollaria, eli Bergeronin palkka kuluttaa joukkueen budjettia kautta kohti 4,75 miljoonaa dollaria.

Bergeron on alunperin Bostonin toisen kierroksen varaus vuoden 2003 varaustilaisuudesta. Menneellä kaudella 21-vuotias hyökkääjä pelasi Bostonissa 81 runkosarjan ottelua ja teki näissä 31+42=73 pistettä.

Bergeron murtautui NHL:ään suoraan varauksensa jälkeen kaudella 2003-04 ja pelasi tulokaskaudella 71 ottelua tehden 16+23=39 pistettä. Menneellä kaudella hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin Bruinsin pelaaja, joka on rikkonut 30 maalin rajapyykin.

Bergeron on edustanut Kanadaa kolmessa MM-turnauksessa. Hän oli voittamassa Kanadalle kultaa vuoden 2004 miesten MM-turnauksessa. Lisäksi hän kuului Kanadan nuorten MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen vuonna 2005. Nuorten turnauksessa Bergeron valittiin kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi ja kisojen ykköstähdistöön.

Boguniecki Blue Jacketsiin

Columbus Blue Jackets teki sopimuksen hyökkääjä Eric Bogunieckin kanssa. Kaksisuuntaisen sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Pienikokoinen hyökkääjä pelasi menneellä kaudella St. Louis Bluesin ja Pittsburgh Penguinsin joukkueissa yhteensä 47 ottelua ja teki näissä 6+10=16 pistettä.

Kaudella 2001-02 AHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu 31-vuotias Boguniecki on alunperin St. Louisin kahdeksas varaus vuoden 1993 varaustilaisuudesta. Urallaan Boguniecki on pelannut Floridassa, St. Louisissa ja Pittsburghissa yhteensä 167 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 34+42=76 pistettä.

Alex Henry tuomaan kovuutta Nashvilleen

Nashville Predators on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen puolustaja Alex Henryn kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen.
Henry on pelannut kaksi viime kautta Minnesota Wildissa ja teki viime kaudella 63 ottelussa tehot 0+5.
26-vuotias puolustaja on alkujaan Edmontonin 3. kierroksen varaus vuodelta 1998. Hän on pelannut NHL:ää Edmontonissa, Minnesotassa sekä Washingtonissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle