NHL: Tuukka Rask torjui Bostonin voittoon

Yön NHL-kierroksella Bostonin suomalaisvahti Tuukka Rask oli joukkueensa takuumiehenä, kun Bruins otti voiton Toronto Maple Leafsista maalein 2-1. Ottelusta kehkeytyi lopulta maalivahtien juhlaa.

Ennen ottelua molemmilla oli alla sarja heikompia pelejä. Boston oli hävinnyt tiukkoja pelejä viime aikoina Buffaloa ja Atlantaa vastaan, kun taas Toronto puolestaan oli hävinnyt viisi ottelua viimeisestä seitsemästä. Itäisen konferenssin 13. sijalle valahtanut Maple Leafs tarvitsi kipeästi pisteitä noustakseen ylöspäin.

Toronton kannalta näiden kahden Original Six -joukkueiden alkoi erittäin mieluisasti, kun Mikhail Grabovski avasi maalitilin ensimmäisessä erässä. Grabovski karkasi Bostonin puolustukselta hyökkäysalueelle ja Luke Schennin syöttö löysi joukkuetoverinsa täysin vapaana. Osuma jäi ensimmäisen erän ainoaksi.

Savardin osuma ratkaisi ottelun.

Toisessa erässä Boston sai rakenneltua suurempaa painetta kohti Toronton maalia ja tulosta alkoi tulla. Tasoitusmaalista vastasi Nathan Horton, joka sivalsi kiekon ohi mittavan lihamuurin ja sen taakse peittyneen maalivahti James Reimerin. Erän aikana Boston nousi myös viimein kaivattuun johtoasemaan Marc Savardin tulisen laukauksen myötä.

Kolmas erä jäi maalittomaksi, joskaan ei yrityksettömäksi. Toronto rakensi vuorostaan painetta Bostonin maalille, mutta Tuukka Rask otti tarvittavat torjunnat ja siivitti joukkueensa kahteen pisteeseen – ottelun päätyttyä miehen torjuntatilastossa komeili 36 torjuntaa, joista 18 kolmannessa erässä.

Ottelun jälkeen Boston-leirissä oltiin syystäkin tyytyväisiä. Viimeaikaisista tiukoista otteluista käteen oli jäänyt oikeastaan vain tappioita, mutta nyt ottelu onnistuttiin kääntämään viimein omaksi eduksi. Seitsemän ottelun pisteettömän putkensa syöttöpisteeseen ottelussa päättänyt Milan Lucic kommentoi hieman tunnelmiaan:

– Olimme puhuneet asiasta, ettei pidä lannistua vaan pysyä positiivisena ja jatkaa maalipaikkojen rakentelua hyvällä liikkeellä. Uskon, että se oli syy miksi tänään onnistuimme ja saimme aikaan paikkoja ja tuloksia.

New York Islanders päihitti Calgaryn

Yön kierroksella nähtiin myös omanlaisensa häntäpään kamppailu, kun Idässä pohjilla majaileva Islanders kohtasi Lännen loppupäässä olevan Flamesin. Ottelu päättyi NY Islandersin voittoon lukemin 5-2. Saarelaisten riveistä voiton takuumiehinä toimivat John Tavares ja Matt Moulson, jotka kumpikin latoivat kaksi maalia mieheen.

Flamesin molemmista osumista vastasi hyökkääjä David Moss. Miikka Kiprusoff oli lepovuorossa ja pelivuorossa ollut Henrik Karlsson torjui 21 kertaa. Islandersin Rick DiPietro aloitti ottelun, mutta poistui ottelusta toisessa erässä tiettävästi alavartalovamman vuoksi.