NHL: Philadelphia kukisti Anaheimin, Väänänen maalin makuun

Philadelphia Flyersin ja Anaheim Ducksin kohtaamisesta kehkeytyi värikäs koitos, josta voittajaksi selvisi vierasjoukkue Flyers.

Anaheimissa pelattiin lauantain vastaisena yönä Suomena aikaa värikäs ottelu, jossa nähtiin kahdeksan maalia, pari tappelua ja rangaistuslaukauskilpailu.

- Tämä oli meiltä intensiivisin peli vähään aikaan. Neljällä tehdyllä maalilla pitäisi voittaa ottelu. Jos kuitenkin saamme hallittua tämän tahtotason hieman paremmin, tulemme menestymään hyvin, sanoin Anaheimin valmentaja Randy Caryle ottelun päätyttyä.

Avauserä oli tasaista pelaamista ja laukaukset menivät vain kahden vedon marginaalilla vierasjoukkue Flyersille. Erässä nähtiin kaksi maalia ja kaksi tappelua. Ottelun avausmaalia pääsi juhlimaan Ossi Väänänen, joka tälläsi kapteeni Mike Richardsin syötöstä Flyersin 1-0-johtoon. Maali oli suomalaispuolustajalle kauden ensimmäinen. Kun erää oli jäljellä vain puoli minuuttia, tuli kotijoukkue tasoihin. Asialla oli Anaheimin ykkösketju, josta Corey Perry latasi kiekon vastustamattomasti ohi Flyers-maalivahti Mathieu Bironin.

Avauserässä nähtiin tämän päivän NHL:lle tyypillisesti pari tappeluakin, joissa mittaa toisistaan ottivat George Parros ja Riley Cote, sekä Steve Montador ja Suomessakin aikanaan piipahtanut Josh Gratton. Molemmat mittelöt olivat tasaisia.

Toisessa erässä nähtiin melkoista maali-ilottelua. Ensin kotijoukkue Anaheim teki ensimmäisten kuuden minuutin aikana kaksi maalia, joista vastasivat Rob Niedermayer sekä Andrew Ebbett. Alle 20 sekuntia 3-1-maalista Philadelphian tappelupukari Gratton kavensi ottelun 3-2:een. Tämän jälkeen pelattiin kymmenisen minuuttia ilman tilastomerkintöjä, kunnes Atlantasta aikanaan Philadephiaan siirtynyt puolustaja Braydon Coburn tasoitti ottelun. Ylivoimamaalin syöttäjinä häärivät Mike Knuble sekä Richards.

Verkon heiluttaminen ei vielä tuohon kuitenkaan päättynyt. Anaheimin ykköstähti Ryan Getzlaf hyödynsi Coburnin koukkaamisjäähyn ja vei ankkalauman uudelleen johtoon ylivoimalla. Ajassa 39:00, vain neljätoista sekuntia Getzlafin maalista, Knuble toi vierailijat kuitenkin jälleen tasoihin. Näin toiselle erätauolle siirryttiin lukemista 4-4.

Flyers-maalivahti Bironilla oli mielipide toisen erän tapahtumista.

- Se oli hullu erä, tokaisi kanadalainen lyhyesti.

Päätöserä ei tarjonnut lisämaaleja, vaikka vierailija Flyersille tarjottiin useaan otteeseen mahdollisuutta tehdä maalia ylivoimalla. Erän laukaukset menivät vierailijoille niukasti 7-6. Kun jatkoaikakaan ei tuonut tulosta, mentiin rangaistuslaukauskilpailuun. Jännittävän kilpailun sankariksi nousivat ainoan maalin tehnyt Philadelphian kapteeni Richards sekä kaikki Anaheimin yritykset torjunut maalivahti Biron, ja näin kaksi pistettä matkasi Flyersin mukana Philadelphiaan.

Vierasjoukkueen valmentaja John Stevens oli tyytyväinen pisteisiin.

- Nämä olivat isot pisteet meille. Grattonin kavennusosuma oli käännekohta ottelulle ja meidän joukkueelle, myhäili Stevens.