NHL: Dallasilta täystyrmäys, Niemi yhä voitokas

Dallas Stars oli keskiviikon kierroksella armoton isäntä Nashville Predatorsille. Kapteeni Brenden Morrow'n johdolla teksasilaisryhmä otti 6–0-voiton. Kierroksen suomalaishahmo oli Chicagon Antti Niemi, joka on tällä kaudella torjunut vain voittoja.

Nashvillen saama tyrmäysisku Dallasissa oli perusteellinen. Brenden Morrow aloitti kotijoukkueen maalinteon ajassa 3.17, ja vain kolme minuuttia myöhemmin peli oli 3–0. Nashville vaihtoi Dan Ellisin maalinsuulta ja tilalle Pekka Rinteen, mutta suomalaisvahtikin sai antautua oltuaan kentällä vain pari minuuttia.

Pelin päätyttyä taululla olivat lukemat 6–0, Morrow'n saldona 2+0. Tehokkaita olivat myös Loui Eriksson (2+1) sekä Brad Richards (1+2), ja maalivahti Marty Turcolle kirjattiin nollapelin lisäksi 29 torjuntaa. Jere Lehtinen sai syöttöpisteen otteluun viimeiseen maaliin.

Dallasille ei täksi kaudeksi suurta menestystä ole povattu, mutta viidessä ensimmäisessä ottelussa joukkue ei ole jäänyt pisteittä kertaakaan. Nyt saldona on kaksi voittoa ja kolme rankkaritappiota.

– Rankkaritappiot ovat turhauttavia. Meillä voisi olla kolme pistettä enemmän, joten siinä on sellainen osa-alue, jossa meidän pitää parantaa, Loui Eriksson totesi.

Itäisessä konferenssissa New York Rangers jatkaa porskuttamistaan. Kauden seitsemännessä pelissä tuli kauden kuudes voitto, kun Los Angeles Kings kaatui Manhattanilla maalein 4–2.

Rangersin voiton pääarkkitehtinä hääri Vaclav Prospal. Tshekkihyökkääjä avasi maalihanat ottelun alkuminuuteilla ja sai ylimääräiset suosionosoitukset, sillä osuma oli hänelle NHL-uransa 200:s. Kings tasoitti lähes heti, mutta kymmenen minuuttia myöhemmin oli Prospalin vuoro osua jälleen ylivoimalla. Päätöserässä hän täydensi illan pistesaaliinsa syöttämällä Marian Gaborikin puolittaiseen läpiajoon, jonka tuloksena syntyi ottelun viimeinen maali.

Niemelle helppo voitto

Chicagon ja Edmontonin kohtaamiseen jännitettä toi Oilers-vahti Nikolai Habibulinin paluu ”Windy Cityyn”, sillä vielä viime kaudella hän torjui kiekkoja Blackhawksissa. Habibulin venyi kiekon tielle 34 kertaa torjuen yhden rangaistuslaukauksenkin, mutta lopputulos oli silti pettymys, 4–3-voitto Chicagolle.

Voittavana maalivahtina kaukalosta poistui Antti Niemi. Otteluita Niemellä on tällä kaudella kolme ja voittoja yhtä monta. Suomalaisvahti pääsi ottelussa huomattavasti Habibulinia helpommalla, sillä torjuntoja kertyi vain 16.

– Me emme olleet kovin hyviä. Tulos mairittelee meitä, Oilers-luotsi Pat Quinn myönsi.

Kenttäpelaajista kierroksen tehokkain suomalainen oli Carolinan Tuomo Ruutu. Hän sai kaksi syöttöpistettä tappio-ottelussa Pittsburghia vastaan ja herätti huomiota myös näyttävällä taklauksella, jossa Penguins-puolustaja Kris Letangin kypärä lensi päästä.