Jussi Jokiselle suomalaisten pistepörssin ykkössija, Rinteellä eniten voittoja

NHL / Uutinen
Floridassa toivotaan Jussi Jokisen vireen jatkuvan myös pudotuspeleissä.
Kuva © Getty Images
NHL:n runkosarja on yhtä kierrosta vaille taputeltu, ja niinpä suomalaispelaajien keskinäinen pistepörssi muiden tilastojen lomassa on selvillä.

NHL:n runkosarjassa ainoastaan Anaheim Ducksilla, New York Islandersilla, Washington Capitalsilla ja Philadelphia Flyersilla on ottelu jäljellä, ja koska kyseisissä peleissä ei tulla juuri suomalaisväriä näkemään, on suomalaisten NHL-pelaajien piste- ja torjuntapörssit sinetöity.

Suomalaispelaajien pistepörssin otti nimiinsä Florida Panthersin Jussi Jokinen (18+42). Taakse jäivät toiselle sijalle Jokisen seurakaveri Aleksander Barkov (28+31) ja kolmanneksi Minnesota Wildin Mikko Koivu (17+39). Huomionarvoista on, että Barkov pelasi vain 66 ottelua.

Barkovin 28 maalia riittivät myös selvään suomalaisten maalipörssin ykkössijaan. Taakse jäivät 19 osumaa iskenyt Leo Komarov ja Jokinen.

Parhaan lukeman plusmiinustilastoon kirjautti Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä (+27). Jokisen tehotilasto oli 25 pykälää ja Wildin Erik Haulan 21 pykälää plussan puolella.

Keskimäärin eniten peliaikaa sai Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen (25 min 16 s). Myös Anaheim Ducksin Sami Vataselle kelotettiin keskimäärin yli 20 minuuttia per ottelu. Vatanen oli sairauden vuoksi pelaamatta viime yönä, eikä siis välttämättä ole kokoonpanossa päätöskierroksellakaan.

Ristolainen myös johtaa suomalaispuolustajien pistepörssiä tehoila 9+32. Vatanen on kolmen pisteen päässä 11 ottelua vähemmän pelanneena, ja voi siis pelatessaan vielä ensi yönä napata kärkisijan itselleen.

Maalivahdeista eniten voittoja nappasi Nashville Predatorsin Pekka Rinne (34). Niskaan hönkivät Boston Bruinsin Tuukka Rask (31) ja Dallas Starsin suomalaiskaksikko, Antti Niemi sekä Kari Lehtonen, jotka molemmat saavuttivat 25 voittoa.

Paras torjuntaprosentti kirjattiin Columbus Blue Jacketsin tulokkaalle, Joonas Korpisalolle (92,0 %). Taakse jäivät New York Rangersin Antti Raanta (91,9 %) ja Rask (91,5 %).

Päästettyjen maalien keskiarvosta kertovan tilaston vei nimiinsä Raanta (2,24). Kirimässä olivat Rinne (2,48) ja Rask (2,56).

» Lähetä palautetta toimitukselle