NHL-kierroksen topit ja flopit: Flyers voitolla pudotuspeleihin, Detroitissa kiitellään Bruinsia

NHL / Uutinen
Philadelphiassa pelataan pudotuspelejä, eikä vähiten Wayne Simmondsin ansiosta.
Kuva © Getty Images
NHL:n pudotuspelijoukkueet ovat nyt selvillä. Detroit Red Wingsin, Boston Bruinsin ja Philadelphia Flyersin otteluiden myötä kaksi joukkueista pääsivät juhlimaan pudotuspelipaikkaa yhden jäätyä rannalle. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Erik Karlsson, Ottawa Senators

Ottawa Senatorsin ykköspuolustaja ja vahva Norris Trophy -kandidaatti, Erik Karlsson, nappasi syöttöpisteen viimeisessä runkosarjaottelussa, joten takana on tähden ensimmäinen kausi piste per peli -tahdilla. Siitä huolimatta, että Karlsson pelaa puolustajan pelipaikalla, voitti hän jälleen joukkueensa sisäisen pistepörssin - tällä kertaa 21 pisteen erolla Mark Stoneen

Aleksandr Ovetškin, Washington Capitals

Ovetškin iski hattutempun St. Louis Bluesin verkkoon ja rikkoi samalla 50 maalin rajan tällä kaudella. Raja on rikkoutunut venäläistähden NHL-uran aikana nyt seitsemän kertaa. Kokonaisuudessaan Ovetškin on tehnyt tämän kauden 79 ottelussa 50+21-tehot.

5-1-voitosta kirjattiin myös Capitalsin maalivahdille, Braden Holtbylle, kauden 48. voitto. Lukema sivuaa Martin Brodeurin ylläpitämää yhden kauden voittoennätystä. Mikäli Holtby torjuu Capitals-maalilla ensi yönä Anaheim Ducksia vastaan joukkueiden viimeisessä runkosarjaottelussa, voi kanadalainen ottaa ennätyksen kokonaan nimiinsä.

Philadelphia Flyers

Philadelphia Flyers käytti oljenkortensa ja sinetöi pudotuspelipaikan voitolla paikallisvastustaja Pittsburgh Penguinsista. Joukkueen sankarit olivat kaksi maalia toimistostaan maalin edestä näpäyttänyt Wayne Simmonds ja 19 laukauksesta 18 torjunut Steve Mason.

Myös Detroit Red Wings varmisti pääsyn pudotuspeleihin. Pääsy tosipeleihin on 25. peräkkäinen kerta siipipaidoille. Joukkue hävisi New Yorkissa Rangersille, mutta Boston Bruinsin tappion myötä kauden jatkuminen Detroitissa on varmaa.

Anaheim Ducks

Ducks otti täydet kaksi pistettä Colorado Avalanchelta ja on nyt yhden pisteen päässä voittomaalikilpailussa tappion kärsineestä Los Angeles Kingsista, joka johtaa Tyynenmeren divisioonaa. Ducksilla on vielä runkosarjan viimeinen ottelu pelattavana ensi yönä. Ducksin sankareina ottelussa olivat kahden maalin Jakob Silfverberg ja kolmen syöttöpisteen Corey Perry.

Flopit:

Boston Bruins

Boston Bruinsin kausi sujui melko mallikkaasti vielä noin kuukausi sitten - pääsy pudotuspeleihin näytti hyvin todennäköiseltä. Hiljalleen alamäki alkoi kuitenkin jyrkentyä, ja lopulta kausi päättyi tylyyn 1-6-tappioon Ottawa Senatrosia vastaan. Bruins jäi täpärästi rannalle tosipeleistä myös vuosi sitten.

Minnesota Wild

Pudotuspelipaikkansa varmistanut Wild hävisi jälleen, tällä kertaa Calgary Flamesille. Viimeisistä viidestä ottelustaan nolla pistettä mukaansa saanut joukkue keräsi runkosarjassa 87 pistettä.

Esimerkiksi idässä 93 pistettä saanut Bruins joutui lopettamaan kautensa runkosarjaan, ja lännessäkin ensimmäiseltä villi kortti -paikalta kauttaan jatkavan Nashville Predatorsin tilillä on 96 pistettä. Karkeasti voidaan todeta, että Wildin kausi jatkuu vain, koska alempana on liuta vielä heikompia joukkueita.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle