Fabien Bourgeois saapuu Jokipoikiin heinä-elokuun taitteessa.

Marie Brunel / Les Gothiques, http://www.lesgothiques.com

Jokipojat vahvistuu ranskalaispuolustajalla

Jokipoikien tulevan kauden joukkueessa nähdään ranskalaisväriä, kun seuran riveihin liittyy puolustaja Fabien Bourgeois.

Ranskalaispuolustaja Fabien Bourgeois, 22, saapuu Joensuuhun kotimaansa pääsarjajoukkue Amiensista. Pienikokoinen oikealta ampuva puolustaja iski viime kauden 44 runkosarjaottelussa tehopinnat 4+13.

− Toivon ja oletan, että minusta on paljon apua. Pystyn auttamaan joukkuetta myös hyökkäyspäässä, ja olen pelannut erittäin hyvin kiekon kanssa. Tavoitteenani on tulevalla kaudella kehittyä edelleen, ja sen unelman mukaan teen töitä joka päivä, Bourgeois kertoo seuran tiedotteessa.

Genevenjärven rannalla olevasta Thonon-les-Bains'n pikkukaupungista kotoisin oleva kiekkoilija on ehtinyt pelata kaikkiaan yli sata Ranskan pääsarjan ottelua. Vyölle on tullut myös muutama maajoukkuekomennus parin vuoden takaa.

− Olen keskustellut Mestiksessä pelanneen ystäväni kanssa, ja hän on kertonut sarjasta paljon positiivista. Pelit ovat kovia ja vauhdikkaita, ja mukana on paljon kaltaisiani nuoria, eteenpäin tahtovia pelaajia. Se kuulostaa hyvältä, mies jatkaa.

Päävalmentaja Jouni Variksen apuvalmentajaksi taas on kiinnitetty Ville Väänänen. Ärjypaitojen ex-puolustaja toimi viime kaudella seuran B-juniorien valmennuksessa.

Lue myös

Jokipoikien Bourgeoisille ottelurangaistus potkaisemisesta

MESTIS | 5.12.2017 20:19
Jokipojat-puolustaja Fabien Bourgeois lensi suihkuun potkaisemisesta ottelussa LeKiä vastaan. lue lisää

Uusien kokemuksien perässä Suomeen − Bourgeois odottaa innolla kauden alkua

MESTIS | 27.9.2017 17:45
Jokipojat sai alkavalle Mestis-kaudelle mielenkiintoisen vahvistuksen, kun 22-vuotias puolustaja Fabien Bourgeois saapui kesällä Joensuuhun. Suomalaiseen pelityyliin ja elämänmenoon hyvin tottunut ranskalaisnuorukainen puhkuu jo intoa päästä pelaamaan. lue lisää

Mestis-tähdet tutuiksi: Ei ole Joensuun voittanutta

MESTIS | 28.1.2018 14:30
Jatkoajan Mestis-tähdet tutuiksi -juttusarja palaa jälleen. Kevään avaushaastattelussa uraansa läpi käy kokenut Jokipojat-hyökkääjä Samu Pitkänen. Viimeisen viiden vuoden aikana Pitkäsen uran varrelle on sattunut muun muassa useampi paikkakunnan vaihto, Suomi-sarja ja Itävalta. Yksi asia kuitenkin on ja pysyy: Joensuu ja Jokipojat eivät miehestä lähde edes kulumalla. 30-vuotias hyökkääjä pysähtyi jakamaan kuulumisiaan Jatkoajalle. lue lisää

Joensuulainen kiekko elää omista nuorista

MESTIS | 21.12.2017 18:00
Jokipojat on tällä kaudella peluuttanut yllättävän paljon omia junioreitaan edustuksen riveissä. Joensuussa omia nuoria pidetään suuressa arvossa ja myös joensuulaispäävalmentaja Jouni Varis haluaa antaa kaiken tukensa nuorten kehitykselle. lue lisää

Ailahtelevaisuudesta kohti tasaisuutta – ”Haluamme olla neljän sakissa”

MESTIS | 21.12.2017 18:00
Joensuussa Mestis-syksy lähti liikkeelle töksähdellen, mutta kohti parempaa ollaan menossa. Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis summasi Jatkoajalle joukkueensa kulunutta kautta niin vahvuuksineen kuin heikkouksineenkin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Fabien Bourgeois

Jokipojat R p
s. 1995 Thonon-les-Bains, FRA
173CM / 80KG
SOPIMUS: 2018