Fabien Bourgeois saapuu Jokipoikiin heinä-elokuun taitteessa.

Marie Brunel / Les Gothiques, http://www.lesgothiques.com

Jokipojat vahvistuu ranskalaispuolustajalla

Jokipoikien tulevan kauden joukkueessa nähdään ranskalaisväriä, kun seuran riveihin liittyy puolustaja Fabien Bourgeois.

Ranskalaispuolustaja Fabien Bourgeois, 22, saapuu Joensuuhun kotimaansa pääsarjajoukkue Amiensista. Pienikokoinen oikealta ampuva puolustaja iski viime kauden 44 runkosarjaottelussa tehopinnat 4+13.

− Toivon ja oletan, että minusta on paljon apua. Pystyn auttamaan joukkuetta myös hyökkäyspäässä, ja olen pelannut erittäin hyvin kiekon kanssa. Tavoitteenani on tulevalla kaudella kehittyä edelleen, ja sen unelman mukaan teen töitä joka päivä, Bourgeois kertoo seuran tiedotteessa.

Genevenjärven rannalla olevasta Thonon-les-Bains'n pikkukaupungista kotoisin oleva kiekkoilija on ehtinyt pelata kaikkiaan yli sata Ranskan pääsarjan ottelua. Vyölle on tullut myös muutama maajoukkuekomennus parin vuoden takaa.

− Olen keskustellut Mestiksessä pelanneen ystäväni kanssa, ja hän on kertonut sarjasta paljon positiivista. Pelit ovat kovia ja vauhdikkaita, ja mukana on paljon kaltaisiani nuoria, eteenpäin tahtovia pelaajia. Se kuulostaa hyvältä, mies jatkaa.

Päävalmentaja Jouni Variksen apuvalmentajaksi taas on kiinnitetty Ville Väänänen. Ärjypaitojen ex-puolustaja toimi viime kaudella seuran B-juniorien valmennuksessa.

Lue myös

Uusien kokemuksien perässä Suomeen − Bourgeois odottaa innolla kauden alkua

MESTIS | 27.9.2017 17:45
Jokipojat sai alkavalle Mestis-kaudelle mielenkiintoisen vahvistuksen, kun 22-vuotias puolustaja Fabien Bourgeois saapui kesällä Joensuuhun. Suomalaiseen pelityyliin ja elämänmenoon hyvin tottunut ranskalaisnuorukainen puhkuu jo intoa päästä pelaamaan. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Vaihtuvuus ei vienyt Jokipoikien iskukykyä

MESTIS | 29.9.2017 15:25
Joensuulaisilta uudistui täksi kaudeksi lähes koko alakerta ja karhunosa myös hyökkäysosastosta. Laadukkaat hankinnat takaavat kuitenkin sen, että valmentaja Jouni Varis pääsee uuteen kauteen iskukykyisen joukkueen kanssa. lue lisää

Mika Koivisto suuntaa Joensuuhun - "Aion antaa joka ilta kaikkeni logolle"

MESTIS | 13.7.2017 11:13
Jokipojat vahvistaa hyökkäystään KooKoossa viime kaudet pelanneella Mika Koivistolla. lue lisää

Karjalainen: Puolustajakonkari Akkanen lopettaa peliuransa

MESTIS | 30.6.2017 12:02
Lähes 500 Mestis-ottelua vyölleen kerryttänyt puolustaja Juuso Akkanen lopettaa peliuransa ja aloittaa Jokipoikien juniorivalmentajana. lue lisää

Kommentit

Fabien Bourgeois

Jokipojat R p
s. 1995 Thonon-les-Bains, FRA
173CM / 80KG
SOPIMUS: 2018