Jokipojat vahvistuu ranskalaispuolustajalla

MESTIS / Uutinen
Fabien Bourgeois saapuu Jokipoikiin heinä-elokuun taitteessa.
Kuva © Marie Brunel / Les Gothiques, http://www.lesgothiques.com
Jokipoikien tulevan kauden joukkueessa nähdään ranskalaisväriä, kun seuran riveihin liittyy puolustaja Fabien Bourgeois.

Ranskalaispuolustaja Fabien Bourgeois, 22, saapuu Joensuuhun kotimaansa pääsarjajoukkue Amiensista. Pienikokoinen oikealta ampuva puolustaja iski viime kauden 44 runkosarjaottelussa tehopinnat 4+13.

− Toivon ja oletan, että minusta on paljon apua. Pystyn auttamaan joukkuetta myös hyökkäyspäässä, ja olen pelannut erittäin hyvin kiekon kanssa. Tavoitteenani on tulevalla kaudella kehittyä edelleen, ja sen unelman mukaan teen töitä joka päivä, Bourgeois kertoo seuran tiedotteessa.

Genevenjärven rannalla olevasta Thonon-les-Bains'n pikkukaupungista kotoisin oleva kiekkoilija on ehtinyt pelata kaikkiaan yli sata Ranskan pääsarjan ottelua. Vyölle on tullut myös muutama maajoukkuekomennus parin vuoden takaa.

− Olen keskustellut Mestiksessä pelanneen ystäväni kanssa, ja hän on kertonut sarjasta paljon positiivista. Pelit ovat kovia ja vauhdikkaita, ja mukana on paljon kaltaisiani nuoria, eteenpäin tahtovia pelaajia. Se kuulostaa hyvältä, mies jatkaa.

Päävalmentaja Jouni Variksen apuvalmentajaksi taas on kiinnitetty Ville Väänänen. Ärjypaitojen ex-puolustaja toimi viime kaudella seuran B-juniorien valmennuksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle