Jatkoaika ei harkitse poisjääntiä Minskin MM-kisoista

MAAJOUKKUE / Uutinen
Valko-Venäjän maajoukkue keväällä 2012.
Kuva © Timo Savela

Jatkoaika raportoi jääkiekon MM-kisoista paikan päältä myös tulevana keväänä. Kisoja ja kisojen ympärillä olevia tapahtumia seurataan paikan päältä ennen kisoja ja niiden aikana päivittäin.

Yle ja useat suomalaiset lehdet ovat uhanneet maanantaina boikotoida kisoja toimittajille akkreditointiohjeissa annettujen rajoitusten takia.

− Emme muuta suunnitelmaamme lähettää tekijämme kisoihin. Seuraamme luonnollisesti tilannetta tarkasti ja toivomme, että tekijöidemme toimintaedellytykset ovat kunnossa. Yllätys tämä ei ole, kertoo päätoimittaja Antti Wennström.

Aiemmin suomalaiset poliitikot Paavo Arhinmäestä Erkki Tuomiojaan ovat arvostelleet kisojen myöntämistä Minskille. Jääkiekkopuolella uutiskynnyksen on ylittänyt muun muassa Valko-Venäjän opposition käyttämän lipun poistaminen katsomosta Tukholmassa.

Kisojen myöntämistä Valko-Venäjälle on käsitelty myös Jatkoajassa viime vuosina useampaan otteeseen. Kevään 2011 kisoissa Valko-Venäjän silloinen päävalmentaja Kari Heikkilä kielsi Jatkoajan haastattelussa nähneensä maassa ihmisoikeusloukkauksia.

Jatkoajan entinen päätoimittaja Emil Elo kertoi samana keväänä kuinka "Lukašenka hengittää jääkiekkoa, toisin kuin sananvapautta ja demokratiaa" kolumnissaan "MM-kisat eivät kuulu diktatuuriin". Keväällä 2013 kisojen vienti Minskiin nimettiin Wennströmin kolumnissa Kalervo Kummolan suurimmaksi virheeksi

Valko-Venäjän kisat järjestetään Minskissä 9.-25. toukokuuta 2014.

» Lähetä palautetta toimitukselle