Henri Ikonen palaa rapakon takaa Suomeen - sopimus Jokereihin

KHL / Uutinen
Henri Ikonen on vuoden 2014 nuorten maailmanmestari.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
KHL-joukkue Jokerit on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Henri Ikosen kanssa. Viimeiset kolme kautta Ikosella ovat kuluneet pääosin AHL:ssa Syracuse Crunchin riveissä.

Savonlinnasta lähtöisin oleva Henri Ikonen lähti Pohjois-Amerikkaan jo kesällä 2012 suunnatessaan OHL-joukkue Kingston Frontenacsin riveihin. Ensimmäisen kauden jälkeen hän sai NHL-varauksen Tampa Bay Lightningiin. NHL-sopimus syntyi keväällä 2014, mutta otteluita Lightningissa Ikonen ei päässyt pelaamaan.

Kun mukaan otetaan kevät 2014, Ikonen pelasi neljän kauden aikana AHL:ssä Syracuse Crunchin riveissä 180 ottelua tehoin 14+23. Kauteen 2015-16 mahtui mukaan myös kolme ottelua ECHL:ssä. Crunch eteni tänä vuonna AHL:n finaaleihin, joissa Grand Rapids Griffins oli parempi. Ikonen pelasi pudotuspeleissä vain yhden ottelun.

Ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä Ikonen ehti pelata kahdeksan ottelua Liigaa KalPan riveissä. Hän kuului myös vuonna 2014 nuorten maailmanmestaruuden voittaneeseen Suomen joukkueeseen.

Ikosen sopimus Jokereiden kanssa on kaksivuotinen. 

− Ikonen on luotettava ja työteliäästi molempiin suuntiin pelaava hyökkääjä. Hän on nuori pelaaja, jolla on potentiaalia kehittyä huipputasolle asti, Jokereiden GM Jari Kurri kuvailee.

» Lähetä palautetta toimitukselle