Bosnia ja Hertsegovina nappasi MM-historiansa avausvoiton - isäntämaa Turkki oli ahtaalla Georgiaa vastaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Hongkong oli ihmeissään, kun altavastaaja Bosnia ja Hertsegovina nappasi yllätysvoiton. Kuva kahden vuoden takaisista kisoista.
Kuva © Jussi Siiriäinen
MM-kisojen kolmosdivisioona pyörähti käyntiin torstaina. Päivän yllätyksestä vastasi kisahistoriansa ensimmäistä voittoa juhlimaan päässyt Bosnia ja Hertsegovina.

Kolmosdivisioonan MM-kisojen ensimmäinen kisapäivä alkoi yllättävällä uutisella, kun Arabiemiraattien joukkue vetäytyi turnauksesta. Otteluohjelma meni vetäytymisen vuoksi aivan uusiksi.

Avauspäivän ensimmäisessä ottelussa pelattiin jo isoista panoksista. Divisioonan kärkimaihin kuuluvat Luxemburg ja Etelä-Afrikka pelasivat tiukan pelin, jonka vei lopulta nimiinsä Etelä-Afrikka maalein 2−3 (1−1, 0−1, 1−1).

Luxemburgin tolppien välissä Philippe Lepage torjui peräti 36 laukausta. Etelä-Afrikan voittomaali syntyi vain hieman yli minuutti ennen loppua, kun ottelussa kahdesti maalinteossa onnistunut Xander Botha teki illan toisensa.

Päivän toisessa pelissä vastakkain olivat Hongkong ja Bosnia ja Hertsegovina. Hongkong oli otteluun lähdettäessä melko suuri ennakkosuosikki, sillä Bosnia ja Hertsegovina sijoittui viime kisoissa jumboksi häviten muun muassa juuri Hongkongille 8−0.

Bosnia ja Hertsegovina kuitenkin yllätti ja otti MM-kisahistoriansa ensimmäisen voiton maalein 5−4 (1−2, 3−1, 1−1). Dino Cordalija teki bosniahertsegovinalaisille kaksi osumaa. Hongkongin maalivahti Ho King Chi King ei ollut parhaimmillaan, kun hän päästi seitsemästä ensimmäisestä laukauksesta neljä selkänsä taakse.

Päivän päättänyttä isäntämaa Turkin ja Georgian välistä ottelua edelsi avajaisseremonia, jossa Kalervo Kummola piti puheen ja julisti kisat virallisesti avatuiksi. Itse ottelusta tuli päivän huipentanut trilleri.

Turkki voitti Georgian viime vuoden turnauksessa leikitellen 13−1. Nyt oli kuitenkin toinen ääni kellossa, kun Georgia oli vähällä yllättää kisojen isäntämaan. Turkki otti lopulta voiton jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 5−4 (0−1, 3−1, 2−2).

Turkki siirtyi jo ratkaisevalta vaikuttaneella maalilla 4−2-johtoon, mutta Georgia painoi pelin sitkeästi tasoihin. Yksi georgialaisten tärkeimmistä pelaajista oli ottelussa kaksi maalia tehnyt Boris Kotškin. Hänen tasoitusmaalinsa ei tosin riittänyt, sillä kotijoukkueen Andy Kocoglu viimeisteli illan toisellaan voittomaalin kolme minuuttia ennen päätöstä.

Turnaus jatkuu perjantaina otteluilla Etelä-Afrikka−Hongkong, Georgia−Bosnia ja Hertsegovina sekä Turkki−Luxemburg.

» Lähetä palautetta toimitukselle