Arto Laatikainen siirtyy ensi kaudeksi Färjestadiin

LIIGA / Uutinen
Koko uransa Bluesia edustanut Arto Laatikainen siirtyy tämän kauden jälkeen Ruotsiin Färjestadin joukkueeseen. Sopimus on kaksivuotinen.

Arto Laatikainen on palvellut espoolaista liigakiekkoilua uskollisemmin kuin kukaan muu aktiivipelaaja viimeisen vuosikymmenen aikana, mutta tämän kauden päätteeksi puolustajan ja Bluesin tiet eroavat. Ruotsin Elitserienin suurseuroihin lukeutuva Färjestad vahvistaa verkkosivuillaan, että Laatikainen liittyy joukkueeseen kahden vuoden sopimuksella.

- Hän on hyvä kahteen suuntaan pelaava puolustaja oikeassa iässä, Färjestadin urheilupäällikkö Thomas Rundqvist tiivistää tuoreen hankinnan vahvuudet.

27-vuotias Laatikainen on pelannut ikäänsä nähden runsaasti SM-liigaotteluita, ja häntä on pidetty jopa ehdokkaana liigan otteluennätyksen rikkojaksi tulevaisuudessa. Ruotsiin siirtyminen muuttaa luonnollisesti näitä ennustuksia. Tällä hetkellä Laatikaisella on koossa 519 ottelua, kun ennätysmies Erik Hämäläisellä on tilillään 991 runkosarjapeliä.

Laatikainen teki liigadebyyttinsä juuri kun espoolaisseura oli vaihtanut nimensä Kiekko-Espoosta Bluesiksi eli kaudella 1998-99. Viimeisen neljän kauden aikana hänen tehopistesaldonsa on ollut tasaisesti 25 pisteen tuntumassa. Tällä kaudella Laatikainen on kerännyt 26 pistettä, ja oma piste-ennätys on vain pisteen päässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle