Tappara testaa Jokerien vireen

LIIGA / Ennakko
Jokerit on juhlinut voittoa Tapparaa vastaan tällä kaudella jo kahdesti.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Tomek Valtosen toistaiseksi täydellinen voittosaldo päävalmentajana on koetuksella maanantaina, kun Jokerit saa vieraakseen Tapparan. Joukkueiden kauden aiempien kohtaamisten perusteella odotettavissa on laadukas ja tasainen kamppailu.

Kuntokäyrät

Jokerit on joulutauon jälkeen voittanut uuden valmennuksensa johdolla molemmat ottelunsa yhdellä maalilla. Helsinkiläisjoukkueen peliesitykset eivät ole häikäisseet, mutta tehokkuus ylivoimalla ja Leland Irvingin huipputorjunnat toivat sille viikonvaihteessa täydet kuusi pistettä.

Tappara puolestaan ei ole hävinnyt joulukuussa vielä kertaakaan. Joukkueen hyökkäyspeli on Olli Palolan johdolla ollut tehokasta, ja puolustaminenkin pääosin kunnossa.

Ratkaisun paikat

Jokerit on pelannut Tapparaa vastaan kenties kokonaisuutena kauden parhaat pelinsä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Tampereella kääntyi helsinkiläisille Antti-Jussi Niemen onnekkaalla maalilla, mutta oman kotiottelunsa Jokerit hoiteli selvin 4–1-lukemin.

Tamperelaiset ovat joukkueiden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa saaneet kiekon Irvingin taakse vain kahdesti. Jos kanadalaisvahti haluaa pitää saldonsa kirvesrintoja vastaan edelleen yhtä komeana, joutunee hän maanantaina venymään useisiin huippupelastuksiin.

Kotijoukkueen uusi valmennusjohto on ajamassa sisään pelillisiä muutoksia, joiden tarkoituksena on tehdä kiekollisesta pelaamisesta suoraviivaisempaa ja karvauksesta aktiivisempaa. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa muutokset ovat kuitenkin tuottaneet suuren määrän ylivoimahyökkäyksiä lähinnä omaan päähän. Tosin lauantain IFK-vierasottelun kahdessa jälkimmäisessä erässä Jokerit pystyi tiivistämään pelaamistaan.

Kokoonpanot

Jokerit tiedotti sunnuntaina, että keskushyökkääjä Ben Walter edustaa seuraa kauden loppuun asti. Kanadalainen saapuu Suomeen maanantaina, ja saattaa päästä heti tositoimiin.

Kotijoukkueen loukkaantumistilanne on edelleen synkkä. Puolustajista Ossi Väänänen ja Jeremy Dehner ovat olleet sivussa jo pidempään, ja Teemu Eronen liittyi jälleen vemppaosastolle perjantain HPK-ottelun jälkeen. Lisäksi Esa Lindell on nuorten MM-kisoissa, kuten myös Teuvo Teräväinen. Lisäksi hyökkääjät Steve Moses, Antti Tyrväinen, Matti Lamberg, Saku Salminen ja Teemu Henritius ovat edelleen toipilaita.

Tappara menetti lauantain JYP-ottelussa sairastuvalle laitahyökkääjä Pekka Jormakan. Lisäksi ykkösvahti Juha Metsola on sairastellut, minkä vuoksi torjuntavastuuta on kantanut Andy Chiodo. Tapparasta Suomea Malmössä edustavat Henrik Haapala ja Otto Rauhala.

Seuraa Heitä

Olli Palola #79 | Timrå

Laitahyökkääjä

Tapparan maaliruisku kävi joulutauolla onnistumassa myös maajoukkueessa, mikä kasvatti itseluottamusta entisestään. Jokerien varamiehinen puolustus saa olla Palolan kanssa tarkkana.

Riku Hahl #32 |

Keskushyökkääjä

Kun Hahl on terve, on hän edelleen yksi liigan kokonaisvaltaisimmista keskushyökkääjistä. Niin kuin juuri nyt.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Ladislav Nagy 1 5 6
2.Riku Hahl 1 3 4
3.Janne Lahti 3 0 3
4.Nichlas Hardt 1 1 2
5.Jere Karalahti 1 1 2
Tappara M S P
1.Olli Palola 6 1 7
2.Jan-Mikael Järvinen 0 5 5
3.Josh Green 2 3 5
4.Antti Erkinjuntti 1 3 4
5.Raymond Sawada 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle