Lukko pakkovoitto mielessään Tampereelle

LIIGA / Ennakko
Justin Azevedo ei halaja tätä näkyä kolmatta kertaa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Tapparan ryöstettyä kahdella jatkoaikavoitolla itselleen hyvät asetelmat perjantain kotiotteluun, katseet kääntyvät vierasjoukkue Rauman Lukon suuntaan. Joko Risto Dufvan miehistö onnistuu kääntämään tiukat pelit voitoksi?

Keskiviikon ottelu Raumalla oli suuri taisteluvoitto Tampereen Tapparalle. Se nousi kinkkisestä 3-1-tappiotilanteesta toiseen jatkoaikavoittoon ja jätti Lukon tyhjin käsin.

Mitään ei toki ole vielä ratkaistu, mutta jo Tapparan puhdas kotisaldo playoffeissa kertoo ettei sen voittaminen kahteen otteeseen Hakametsässä ole helppo tehtävä millekään joukkueelle.

Itseasiassa Tapparan viimeisimmistä kahdesta perättäisestä kotitappiosta on aikaa jo puolitoista kuukautta.

"Nyt on ryhdyttävä tekoihin"

Rauman Lukon sensaatiomainen eteneminen välieriin on nousemassa pystyyn, mutta mahdollisuudet sarjan kääntämiseksi ovat olemassa.

Sinikeltaisten tulee yhä lisätä rohkeutta kiekolliseen peliinsä ja kovuutta maalinsa eteen. Petri Vehanen joutui poimimaan keskiviikkonakin kiekon selkänsä takaa usein juuri maalineduskamppailuiden häviämisen vuoksi.

- Joukkueella ei niin kauheasti ole kokemusta mestaruuden voittamisesta, mutta enää ei ole paljoa aikaa opetella niitä asioita. Nyt on ryhdyttävä tekoihin, painotti päävalmentaja Risto Dufva keskiviikon tappion jälkeen.

Dufva vaihtoi keskiviikon ottelussa Josef Strakan ja Aki Kangasmäen paikkoja, mutta edellämainitun pelin mentyä heikohkosti uusia muutoksia lienee tulossa.

Tappara hamuaa kolmatta voittoa kotiyleisönsä edessä

Tampereen Tappara poisti suurimmat välieräsarjan paineet harteiltaan vierasvoitollaan. Jukka Rautakorven pelisysteemissä ei ole suurta virheherkkyyttä, joten kahden ottelun karkumatka kotiedulla höystettynä on iso etu kirvesrinnoille.

Tappara on löytänyt välieräsarjassa uusia sankareita. Esimerkiksi puolustajat Teemu Aalto (1+2) ja Tuukka Mäntylä (0+4) sekä keskushyökkääjä Jarno Koskiranta (2+0) ovat olleet mainiossa vireessä.

- Kovilla olimme koko ajan, mutta voitto saatiin väännettyä. 3-1-tappioasemassa pelaaminen meinasi mennä yliyrittämiseksi, mutta kun jauhaminen palasi hyvälle tasolle, saatiin tasoitus ansaitusti aikaiseksi. Kireä peli ja matka jatkuu, kommentoi Rautakorpi keskiviikkona.

Seuraa Heitä

Teemu Aalto #38 |

Puolustaja

Ex-Lukko on ollut mahtivireessä läpi pudotuspelien. Kiekollisesti Tapparan johtavia pelaajia ja aina vaarallinen.

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Ex-Tappara viimeisteli keskiviikkona tehot 1+1. Voimahyökkääjältä kaivataan tehoja jatkossakin, mikäli Lukko aikoo kavuta yhä finaaleihin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Jarno Koskiranta 5 0 5
2.Teemu Aalto 2 3 5
3.Tuukka Mäntylä 0 4 4
4.Antti Erkinjuntti 1 2 3
5.Olli Palola 2 1 3
Lukko M S P
1.Justin Azevedo 4 2 6
2.Milan Jurcina 1 3 4
3.Jerry Ahtola 2 1 3
4.Harri Tikkanen 0 2 2
5.Lauri Tukonen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle