Suomi avasi Sveitsin EHT-turnauksensa tappiolla Tšekille

MAAJOUKKUE / Raportti
Leijonat viimeisteli torstaina vain yhden maalin. Arkistokuva.
Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa, mutta Suomi taipui lopulta Tšekille tiukasti maalein 2–1.

Maalihanat ottelussa aukaisi Suomi, kun ajassa 07.03 Antti Saarela sai toimitettua kiekonTšekki-maalin perukoille. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Eemeli Suomi ja Juho Lammikko. Ottelun avauserä oli tasainen. Tšekki pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ensimmäisen erän loppupuolella, mutta erätauolle lähdettiin Suomen yhden maalin johdossa.

Kun toista erää oli pelattu reilut puolitoista minuuttia, Tšekki tasoitti ottelun. David Tomáśek viimeisteli maalin läpiajosta Pavel Kousalin ja Filip Pyrochtan merkkauttaessa syöttöpisteet. Ottelun toinenkin erä mentiin melko tasaisissa merkeissä, eikä lisämaaleja Tšekin tasoitusosumaa lukuun ottamatta nähty.

Kolmannessa erässä Tšekki siirtyi johtoon ajassa 49.27. Ondrej Kovaŕćik sai veljensä Michalin syöttämänä kiekon Harri Säterin vartioimaan Suomen maaliin. Aivan erän lopussa Suomi yritti saada aikaan tasoituksen ottamalla kuudennen kenttäpelaajan jäälle, mutta ottelu päättyi Tšekin 2–1-voittoon.

Tšekki vei ottelussa myös laukaukset nimiinsä (29–20) ja maalillaan Säteri oli virkaveljeään työllistetympi. Säteri nappasi 27 torjuntaa ja 24-vuotias Dominik Pávlat 19.