Suomi jatkoi Italian kurimusta – Debytantit loistivat ottelussa

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi iski kolmesti kiekon Italian häkkiin.
Kuva © Samuli Huikuri
Suomi kohtasi torstaina turnauksen neljännessä ottelussaan Italian. Saapasmaa oli ainoa joukkue, jolla pistetili oli vielä avaamatta. Pisteitä ei laariin tälläkään kertaa satanut, ja Leijonat nousi lohkokärkeen puhtaalla 3–0 -voitolla.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat selvät. Italian oli ainakin ennakko-odotusten mukaan leijonille pelkkä suupala. Suomen joukkue sai MM-tasolla uuden debytantin, kun Ässiä päättyneellä kaudella edustanut Peter Tiivola sai pukea kisapaitansa ylleen ensi kertaa.

Ottelun alku oli ennakkokaavailujen mukainen, sillä kaukalossa näytti olevan lähestulkoon vain yksi joukkue. Ottelun maalihanat avasi komealla laukauksella Tony Sund, joka pääsi niittaamaan ensimmäisen ylivoiman alkana.

Punavalo syttyi toistamiseen alle kahden minuutin kuluttua Niko Ojamäen syöttäessä kiekon Arttu Ruotsalaiselle, joka iski Sundin tapaan MM-uransa avausmaalin.

Toinen erä oli ensimmäisen kaltainen, vaikka Leijonien laukaisumäärä ei ollut yhtä suuri ja Italiakin onnistui saamaan kiekon maaliin – vaikkakin maali hylättiin.

Sund pääsi iskemään toistamiseen illan aikana ja kasvattamaan Leijonien johtoa. Justin Fazio onnistui kuitenkin pitämään lukemat Italian kannalta siedettävinä nappaamalla kahdessa ensimmäisessä erässä 23 torjuntaa.

Kolmannessa erässä Leijonat loi jälleen lukuisia maalipaikkoja, mutta Italia yritti sitkeästi kuljettaa kiekkoa hyökkäysalueelle ja kohti maalia.

Vauhti ei kuitenkaan ollut edeltävien erien kaltainen, vaan Suomi pyrki pääosin varmistelemaan voittoaan ja säästelemään seuraavaan otteluun.

Italia sai vielä ylivoimamahdollisuuden Suomen ottaessa ottelun ensimmäisen rangaistuksen aivan ottelun loppuhetkillä. Maalia saapasmaa ei enää onnistunut tekemään, joten voittamalla Italian puhtaasti, nousi Suomi lohkokärkeen 10 pisteellä.