Kanada polki Suomen suvereenisti jalkoihinsa – Suomelle mittava määrä kolhuja

MAAJOUKKUE / Raportti
Kanada käveli Suomen yli illan ottelussa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomen ilta ei ollut helppo. Kanada meni kaksi askelta edellä käytännössä koko ottelun ajan. Suomen tuskaa eivät helpottaneet lukuisat loukkaantumiset. Lopulta Kanada vei ottelun voiton oikeutetusti luvuin 6−1.

Suomi kohtasi tiistai-iltana Kanadan. Ottelu alkoi molempien joukkueiden pirteillä esityksillä, mutta pian Kanada otti johtavan roolin ja voitti ottelun lopulta reilusti 6−1.

Ensimmäisessä erässä Suomella oli pitkään hyvä pyöritys Kanadan päässä, mutta laukaukset jäivät Shannon Szabadosin patjoihin. Myös Noora Räty joutui torjuntatöihin, kun Suomen maalilla oli ruuhka-aika.

Erikoistilanteet eivät tuottaneet tulosta kumpaankaan suuntaan, molemmat joukkueet hoitivat alivoiman mallikkaasti. Kanadalaisten maalihanat aukesivat, kun Loren Gabel ohjasi ottelun avausmaalin ja vei joukkueensa 1−0-johtoon. Maalin jälkeen kului vain muutama minuutti ja Kanada kasvattai johtoaan Rebecca Johnstonin tehdessä maalin. Maalin syöttivät Erin Ambrose ja Jillian Saulnier.

Kanada hallitsi ylivoimaisesti toista erää. Suomi sai muutaman vetopaikan, mutta joutui muuten puolustamaan Kanadan vahvoja hyökkäyksiä. Vahvaa erää pelannut Kanada ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä tarjottua ylivoimaa.

Räty ulos, Suonpää tilalle

Ajassa 36.35 Gabel viimeisteli illan toisen osumansa. Samassa ajassa Suomi vaihtoi maalivahdin, Räty ulos ja Eveliina Suonpää tilalle. Räty ei näyttänyt erän aikana olevan täysin kunnossa, liikkuminen näytti vaivalloiselta ja välissä jopa tuskaiselta. Kovaan paikkaan joutunut Suonpää joutui antautumaan jo muutaman minuutin jälkeen, kun Brianne Jenner iski lukemat 4−0 tauluun Gabelin syötöstä.

Kolmas erä alkoi Suomen osalta hieman paremmin. Ajassa 42.42 Ella Viitasuo iski Suomen avausmaalin Riikka Sallisen syötöstä. Maalin jälkeen Suomi joutui jälleen alivoimalle, mutta Kanadan ylivoima ei saanut mitään aikaiseksi. Alivoiman jälkeen Suomi piristyi selvästi ja sai hyvän pyörityksen aikaan Kanadan päädyssä. Kanada kuitenkin rankaisi erän puolessa välissä ja iski kahden minuutin sisään kaksi maalia.

Suomi kärsi ottelun aikana lukuisista pelaajien loukkaantumisista. Rädyn lisäksi osumaa saivat Annina Rajahuhta, joka jouduttiin taluttamaan koppiin, sekä Petra Nieminen luisteli tuskaisena vaihtoaitioon tuomarin kanssa törmättyään. Michelle Karvinen ei pelannut kolmannessa erässä ollenkaan.

Päävalmentaja Pasi Mustonen käänsi katseen jo kohti tulevaa.  

− Uskon, että joukkue on valmiina puolivälierään. Joukkue on kokenut ja valmennuskauteni aikana kyseinen ottelu on hoidettu aina kunnialla. 

Suomen pelit jatkuvat torstaina puolivälieräottelulla Tšekkiä vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle