Mielipide

Vahalahti viihtyy tosipeleissä

LIIGA / Kolumni
TPS:n huiman kevään takana on valtamedian mukaan ollut kaksi nimeä; Kai Suikkanen ja Alexander Salak. Ilman mitään omantunnontuskia kaksikon rinnalle voi nostaa vanhan koulukunnan TPS-pelaajan, Ville Vahalahden. Mies on ottanut loukkaantuneen Tuomas Suomisen paikan taisteluilmeen symbolina.

Turkulaisten alkukausi on jo kulutettu puhki lukemattomilla kertauksilla. Joukkue hävisi, pelaajia ei kiinnostanut, Turku oli kääntänyt selkänsä ja kaikki muutkin huonon kiekkokauden elkeet olivat ilmassa. Valmennusvaihdoksen jälkeen TPS on kuitenkin nostanut tasaisesti osakkeitaan suomalaisessa jääkiekkomaailmassa.

Kaikki huipentuu tämän hetkisiin puolivälieriin, joissa Palloseura on taklannut, taistellut ja voittanut turkulaiset takaisin puolelleen.

Turkuhalli oli jälleen lähes täynnä torstaina, kun JYP kävi häviämässä jatkoerässä lukemin 2-1. Yleisö syttyi varsinkin kolmannessa erässä ja jatkoerän aikana. Ville Vahalahti myöntää, että kannustus tuo ylimääräisen boostin pelaajille. Mies pelasi jo 2000-luvun taitteen menestys-TPS:ssä, joten tunnelma ei ole hänelle kuitenkaan vierasta.

- Hieno fiilis tästä sarjasta. Täysi tupa tänäänkin, mikäs sen hienompaa. Loistavaa pelata tällaiselle yleisölle, Vahalahti kommentoi viime pelien tunnelmaa.

- Se on vähän erilaista kuitenkin nyt. Silloin aikoinaan me dominoimme pelejä ja voitimme runkosarjoja. Nyt olemme tällainen taisteleva joukkue, joka lähtee erilaisella asenteella peleihin.

Vahalahti on tehnyt kuudessa playoff-ottelussa jo tehopisteet 2+2. Pisteiden lisäksi mies on noussut esille varsinkin taklauspelissä. Torstain pelissä TPS taklasi pelkästään ensimmäisessä erässä 21 kertaa. Vahalahdelle niistä merkittiin viisi.

- Aina olen tykännyt taklaamisesta ja taklannutkin. Ei kuitenkaan saa "tappaa" sitä pelaajaa sinne plekseihin, vaan sen pitää olla järkevää vauhdin pysäyttämistä. Sellaisella ryntäämisellä vaan kuluttaa omia voimia, Vahalahti muotoili.

Tiukka sarja jyväskyläläisiä vastaan on nyt tilanteessa 2-2. Moni turkulainenkaan ei olisi uskonut, että TPS pystyy runkosarjan voittanutta JYPiä haastamaan tosissaan puolivälierissä. Kai Suikkasen joukoilla oli kuitenkin selkeä visio sarjasta jo heti HIFK-voittojen jälkeen. Vahalahden mukaan kaikki eväät välieriin pääsylle on olemassa.

- Siellä on kova joukkue vastassa. Kyllä me kuitenkin heidät pystymme hyydyttämään omalla pelillämme. Lähinnä pitäisi se ykköskenttä eliminoida. Lisäksi pitää nämä erot pitää mahdollisimman pieninä. Se on sitten aina meidän etu, mitä pidemmälle sarja menee.

Mitä pidemmälle sarja etenee, sitä enemmän vaaka alkaa kallistua TPS:n puolelle. JYPin miehistö osoitti jo tänään elkeitä turhautumisesta, kun pelit eivät mene jyväskyläläisten haluamalla tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle