Mielipide

TuTon hallintaa runkosarjan kohtaamisissa

MESTIS / Kolumni
Runkosarjassa TuTo voitti kolmesti ja SaPKo kerran. Turussa pelatut ottelut olivat täysin TuTon näytöstä, mutta kotikaukalossaan Talvisalossa SaPKo antoi tiukemman vastuksen häviämässäänkin ottelussa.
lisää

Daavid ja Goljat
[lue lisää]

Sapkolaiset eivät saaneet yhdessäkään ottelussa Tero Forsellin johtamaa TuTon ykkösketjua kuriin, ja huomion arvoista on myös se, että SaPKo vaihtoi kummassakin Turun ottelussa Tuomas Lohtanderin pois maalilta kesken pelin. Ohessa muistin virkistykseksi kertaukset runkosarjan otteluista.

19.9.2007 TuTo-SaPKo 11-2 (4-0, 4-1, 3-1)

TuTo vei voiton suvereeniin tyyliin. Jari Kestin tehtyä ottelun avausmaalin jo reilun minuutin pelin jälkeen, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. TuTo heilutti verkkoa läpi ottelun tasaiseen tahtiin ja onnistujia oli laajalla rintamalla.

Ensimmäisessä erässä TuTo vyörytti hyökkäyksiään helposti SaPKon alueelle tehden neljä maalia. Toiseen erään SaPKo tiivisti keskialuettaan ja Tuomas Lohtanderin tilalle vaihdettiin Olli-Pekka Turtiainen, mutta vaihdoilla ei kuitenkaan ollut mainittavaa vaikutusta ottelun kulkuun. Toisessa erässäkin SaPKon verkko heilui neljä kertaa. Pasi Järvinen pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksellakin siinä kuitenkaan onnistumatta. Kolmas erä oli lähinnä enää numeroiden kaunistelua.

Peräti 10 tutolaista sai nimensä maalintekijätilastoon, Pasi Järvisen (tehot 2+2) ollessa ainoa kahden maalin mies. Ensimmäistä otteluaan TuTossa pelannut Blues-laina Mikael Kurki sulautui joukkueen sapluunaan kuin heittämällä keräten tehot 1+3. Muita tehomiehiä olivat Markku Vuorisalo (1+2) ja Kai Syväsalmi (1+2). SaPKon maalit tekivät Miika Piikkilä ja Jarno Tiilikainen.

Petri Koivisto torjui TuTon maalilla 23 kertaa. Tuomas Lohtander ehti vastakkaisessa päädyssä kiekon tielle 11 ja Olli-Pekka Turtiainen 15 kertaa.

SaPKon valmentajan Jori Kokkosen mukaan kentällä oli vain yksi joukkue. TuTon Ismo Lehkonen puolestaan luonnehti, että pelitapa alkaa vähitellen olla haarukassa.

23.9.2007 SaPKo-TuTo 2-7 (0-3, 2-2, 0-2)

Joukkueet kohtasivat toisen kerran vain neljää päivää ensikoitoksen jälkeen. Toisessa pelissä SaPKo antoi jo paremman vastuksen. Ottelun alku oli kotijoukkueen hallintaa, mutta avausmaalin teki kuitenkin TuTon Kai Syväsalmi vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen erän loppupuoli sujuikin TuTo-merkkisesti ja erätauolle mentäessä taululla olivat lukemat 0-3 kiitos lähinnä Tero Forsellin johtaman TuTon ykkösketjun.

Toisessa erässä TuTo ehti jo karata 5-0 johtoon ennen SaPKon heräämistä. Sami Suomalainen ja Tuomo Litmanen toivat savonlinnalaiset peliin mukaan, mutta lisämaalien teko ei onnistunut.

Kolmannessa erässä TuTo jo varmisteli voittoaan SaPKon yrittäessä lisäosumia pienellä riskilläkin. Ottelun lopussa Aleksi Sillanpää ja Tuomas Muhonen viimeistelivät loppulukemat.

Ottelun tehomiehiä olivat Tero Forsell ja Pasi Järvinen pistein 1+2. Kahden pisteen miehiä olivat Anton Kokkonen, Aleksi Sillanpää ja Tommi Vilppu.

SaPKon Olli-Pekka Turtiainen torjui peräti 51 kertaa, TuTon Petri Koiviston kirjatessa 28 torjuntaa.

Ismo Lehkonen kuvaili pelin jälkeen omaa joukkuettaan niin kovaksi kuin tällä tasolla olla voi. Jori Kokkonenkin myönsi TuTon laadukkuuden, mutta oli myös tyytyväinen SaPKon taistelutahdollaan tarjoamaan hyvään vastukseen.

16.12.2007 SaPKo-TuTo 4-3 (1-2, 0-1, 3-0)

TuTo saapui jälleen Savonlinnaan Itä-Suomen kiertueensa päätteeksi, ja jälleen kotijoukkue aloitti pelin pirteästi. Tällä kertaa SaPKo onnistui avausmaalinteossa Jarno Tiilikaisen lämätessä kiekon ohi Petri Koiviston erän puolivälin jälkeen. TuTo kuitenkin tuli erän lopussa rinnalle ja ohi Anton Kokkosen ja Tero Forsellin maaleilla.

Toisen erän alussa Markku Vuorisalo lisäsi TuTon johdoksi 3-1. Erän puhutuin tilanne oli TuTon hylätty ylivoimamaali Lauri Sepän istuessa jäähyllä. Päätuomari Antti Hämäläinen tuomitsi maalin siirtyneen ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Kolmanteen erään SaPKo tuli kunnon rynnistyksellä. Maalinteko tuntui kuitenkin vaikealta, ja kylmiä väreitä koettiin Talvisalon lehtereillä TuTon Jouni Virpiön asettuessa ampumaan rangaistuslaukausta erän puolivälissä. Virpiö ei kuitenkaan onnistunut ohittaman SaPKo-maalilla torjunutta Ville Hostikkaa.

SaPKon yritys tuotti lopulta tulosta Tuomas Nissisen iskettyä kavennuksen alivoimalla. Kalle Konsti toi SaPKon lopulta tasoihin hirvittävän myllytyksen jälkeen ja lopullisen naulan TuTon arkkuun löi Jami Miettinen vain sekuntia ennen loppua.

Pisteiden valossa parhaassa vireessä olivat TuTon Tero Forsell ja Jouni Virpiö sekä SaPKon Kalle Konsti, joista jokainen merkkautti tehot 1+1.

Ville Hostikka torjui 32 ja Petri Koivisto 28 kertaa.

Ismo Lehkonen totesi pelin jälkeen pettyneenä, että tällaista tämä välillä on. Jori Kokkonen oli iloisemmalla mielellä tyytyväinen siihen, että jokainen pelaaja jaksoi uskoa loppuun asti.

30.1.2008 7-2 (4-1, 2-0, 1-1)

Joukkueiden viimeisessä runkosarjan kohtaamisessa palattiin taas syksyltä tuttuun muottiin. TuTo loi alusta asti maalipaikkoja ja peli oli käytännössä ohi jo kymmenen minuutin kohdalla kotijoukkueen johtaessa 3-0. Maaleista vastasivat Markku Vuorisalo, Mikko Heiskanen ja Joni Lindlöf. SaPKon Tuomas Nissinen antoi vierailijoille hieman lohtua kavennuksellaan, mutta Tuomas Muhonen kuittasi nopeasti erälukemat 4-1.

Toisessa erässä kaukalosta poistuivat niin SaPKon maalivahti Tuomas Lohtander kuin TuTon tehomies Tero Forsellkin. Lohtander teki tilaa maalin suulla Olli-Pekka Turtiaiselle ja Forsell puolestaan sai osuman jalkaansa. Ennen loukkaantumistaan Forsell oli jo ehtinyt Jari Kestin ohella viedä TuTon 6-1 johtoon.

Kolmannen erän suurin jännitys purkautui Forsellin palatessa erätauolta kaukaloon muun joukkueen mukana. Loppu olikin enää vain pelailua Teemu Sompin tehdessä SaPKon toisen ja Markku Vuorisalon TuTon seitsemännen maalin.

Pistetilastoaan kaunistelivat eniten Markku Vuorisalo (2+2), Tero Forsell (1+2), Jouni Virpiö (0+2) sekä Joni Lindlöf ja Mikko Heiskanen pistein 1+1.

Petri Koivisto oli kiekon tiellä 29 kertaa. Tuomas Lohtander ja Olli-Pekka Turtiainen puolestaan saivat molemmat tilastoihinsa 18 torjuntaa.

Jori Kokkosen mielestä oman maalin edessä oli liikaa tilaa, vaikka juuri siihen osa-alueeseen satsattiin. Ismo Lehkonen näki TuTolla olleen keskittymisen ja liikkumisen kohdallaan.