"Sedin-taktiikalla" Penguinsilla voisi olla riveissään sekä Crosby että Ovetškin

Pittsburgh Penguins varasi peräkkäisinä vuosina Jevgeni Malkinin ja Sidney Crosbyn, jotka ovat dominoineet NHL:n sentteriosastoa jo kymmenen vuotta. Entä jos Penguins olisikin varannut laitahyökkääjän Crosbylle tutkapariksi? Esimerkiksi Aleksandr Ovetškinin?

Sidney Crosby on pelannut NHL:ssä yli kymmenen kautta reilusti yli piste per peli -keskiarvolla sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä, huolimatta loukkaantumisista ja viisikkopuolustamisen kehittymisestä. 1000 tehopisteen rajapyykin kanadalaissentteri saavutti kaikkien aikojen 12. vähimmällä ottelumäärällä.

Crosby on myös Penguinsin kapteeni ja joukkueensa johtava pelaaja yhdessä vuotta aikaisemmin varatun Jevgeni Malkinin kanssa. Supertähdet ovat vuosia pelanneet samassa ylivoimaviisikossa ja ajoittain yhdessä myös tasakentällisin. Enimmäkseen Crosbyn ketjukaverit ovat kuitenkin olleet kaukana tähtikategoriasta.

Penguins varasi Malkinin varaustilaisuuden toisena pelaajana vuonna 2004. Ensimmäisenä varattiin vielä parempi venäläinen, Aleksandr Ovetškin.

KUINKA KOVAT PISTEET CROSBY OLISIKAAN urallaan TAKONUT, JOS OLISI SAANUT RINNALLEEN TÄHTILUOKAN TUTKAPARIN?

Vuoden 1999 varaustilaisuudessa Vancouver Canucks teki isoja siirtoja pystyäkseen varaamaan sekä Henrik että Daniel Sedinin.

Penguinsilla oli omasta takaa vuoden 2004 varaustilaisuuden toinen varausvuoro, joten kohtuullisella panostuksella − mutta riittävällä aggressiivisuudella − joukkue olisi voinut saada riveihinsä kaksi sukupolvensa suurinta tähteä.

Crosbyn uran aikana hänen ja Malkinin lisäksi ainoastaan kaksi Penguins-hyökkääjää on tehnyt yhdellä kaudella vähintään 30 maalia − Chris Kunitz ja James Neal, joka tykitti 40 maalia Malkinin tutkaparina kaudella 2011-12, jolloin Crosby pelasi vain 22 peliä. Ovetškin puolestaan on ylittänyt 30 maalin rajapyykin kaikilla kausillaan, myös 48 ottelun työsulkukaudella.

Henkilökohtaisilla taidoillaan Crosby on toki tehnyt ketjukavereistaan parempia pelaajia. Esimerkiksi varaamattomana pelaajana NHL:ään noussut pienikokoinen amerikkalaishyökkääjä Conor Sheary on tällä kaudella Crosbyn rinnalla pelannut lähes piste per peli -tahdilla.

Kuinka kovat pisteet Crosby olisikaan urallaan takonut, jos olisi saanut rinnalleen tähtiluokan tutkaparin, kuten Wayne Gretzkyllä oli Jari Kurri, Mario Lemieux'llä Jaromir Jagr ja Paul Kariyalla Teemu Selänne?

Voi vain kuvitella, mitä nämä kaksi supertähteä olisivat saaneet aikaan pelatessaan samalla puolella eivätkä toisiaan vastaan.

Lue myös

Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin voittivat Stanley Cupin Penguinsille

NHL | 12.6.2017 12:26
Pittsburgh Penguins kukisti Nashville Predatorsin lopulta kuudennessa osaottelussa ja uusi mestaruutensa todella väkevän esityksen jälkeen. Joukkueen henkinen voima henkilöityi tuttuun keskushyökkääjäkaksikkoon. lue lisää

Sidney Crosby valittiin pudotuspelien parhaaksi

NHL | 12.6.2017 6:17
Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby valittiin toistamiseen peräkkäin pudotuspelien parhaaksi. lue lisää

Penguins-Predators: Pekka Rinnekään ei pysty estämään Penguinsin mestaruuden uusimista

NHL | 29.5.2017 11:55
Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators iskevät yhteen NHL-kauden päättävässä kliimaksissa, Stanley Cup -finaalissa. Lännen sensaatiojoukkue Predatorsin maalin suulla torjuvalla Pekka Rinteellä on sarjassa vain yksi tehtävä − tylsyttää Penguinsin hyökkäysmateriaali, jotta omalla joukkueella säilyy usko voittamiseen. lue lisää

Penguins-Senators: Suursuosikki pitää pintansa

NHL | 13.5.2017 12:41
NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjassa kohtaavat hallitseva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins ja jymy-yllättäjä Ottawa Senators. Ottelusarjan suosikista ei pitäisi olla epäselvyyttä. Jatkoajan NHL-toimittajat Simo Järvinen ja Nico Oksanen perkaavat ottelusarjan läpi. lue lisää

Ovetškin edellä, Crosby perässä - Penguinsin supertähdelle tuhat tehopistettä täyteen

NHL | 17.2.2017 2:38
Sidney Crosby liittyi Pittsburgh Penguinsin 2−0-maalin myötä tuhat pistettä tehneiden pelaajien joukkoon. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Aleksandr Ovetškin

Washington #8 R vlh
s. 1985 Moskova, RUS
188CM / 106KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2004 Washington Capitals 1. kierros #1