Mielipide

Nickersonin tunteikas paluu

LIIGA / Kolumni
Ässien valmennusjohto oli ennen ottelua ajatellut Matt Nickersonin pelaavan vain muutaman vaihdon seitsemäntenä pakkina. Pelin edetessä vielä aikaerosta toipuva jenkkipakki oli jo normaalissa puolustajarotaatiossa mukana, pelaten vastuuvalmentaja Jari Härkälän mukaan jopa 15 minuuttia ennakoitua enemmän.

Matt Nickersonista ei Ässät–KalPa-ottelussa havainnut ollenkaan, että mies oli kaikkiaan matkustanut kuutisen päivää Iowasta Poriin ja kärsi vielä aikaerosta tultuaan vasta perjantaina Suomeen. Ässien puolustajia peluuttava Mika Pieniniemi totesikin pelin jälkeen, että nopeasti huomasi, että Nickerson pelaa tänään paljon.

– Olimme ennen peliä sopineet, että mennään ihan tuntemusten mukaan. Kyselin sitten siinä pelin aikana, että miltä tuntuu. Matt totesi, ”antaa mennä vaan, tämä on hienoa!”

Huomion keskipisteenä ollut Nickerson kertoo jännittäneensä kovasti paluuta Isomäen kaukaloon. Etenkin fanien reaktiot saivat ison miehen lähes vapisemaan.

– Nuo fanit ovat aivan hulluja. Olin tosi jännittynyt, en oikeastaan tuntenut kehoani pelin alussa ja olin jopa hyperventiloida. Vedin yhden vaihdon ja KalPan Jeremy Stevenson tuli jotain siinä kommentoimaan, siitä sain virtaa ja pääsin kunnolla peliin mukaan, Nickerson muisteli.

Hän itsekin ajatteli ottavansa pelissä vain viitisen vaihtoa, mutta kun peli alkoi tuntua hyvältä, oli hänenkin mukaan luontevaa koittaa miten pitkälle rahkeet riittää.

– Eiköhän tässä muutamia pelejä mene, ennen kuin jalat saa tosissaan liikkeelle.

Ässien tämän hetken pelaajistosta nuori jenkkipakki oli erittäin innoissaan.

– Taitoa löytyy hienot määrät, esimerkiksi Toni Häppölä on mahtava pelaaja, Nickerson hehkutti Ässien kultakypärää.

Nickersonin debyytti oli odotettuakin parempi. Molemmat valmentajatkin intoutuivat suitsuttamaan hänen peliesitystään.

– Nickerson oli tänään kaukalon ehdottomasti paras puolustaja, totesi KalPan päävalmentaja Pekka Virta.

Härkälä myötäili Virran kommenttia.

– Oli todella onnistunut debyytti, hän esiintyi jopa selvästi paremmin mitä odotimme.

» Lähetä palautetta toimitukselle