Mielipide

Mua lemmitkö vielä, oi Liiga...

LIIGA, MESTIS / Kolumni
Vapaa rakkaus ja avoimet suhteet ihmiselämässä jakavat mielipiteitä puoleen ja toiseen. Jääkiekon puolella mahdollisuus liiganousuun vapaasti karsinnoilla tai Mestiksen voiton kautta oikeus nousta Liigaan ehtojen täyttyessä herättävät myös kaksijakoisia mielipiteitä. Onko näillä kahdella asialla kenties jotakin yhteistä?

Jokunen vuosi sitten pyöri Suomenkin TV:ssä brittiläinen sketsisarja "Ruuvit löysällä" (The Fast Show). Siinä eräs sarjan lukuisista sketsihahmoista, lipevä autokauppias Swiss-Tony, vertasi lähes jokaista tapahtumaa rakasteluun naisen kanssa.

Kun aloin pohtia mielessäni Liigan ja Mestiksen suhdetta karsintoineen tai ei-karsintoineen, niin Swiss-Tonyn ajattelumalli pulpahti mieleeni. Niinpä, mikä ettei? Kyllä Liigan ja Mestiksen välisessä suhteessa loppujen lopuksi on aika paljon samaa kuin rakastelussa miehen ja naisen välillä.

Otetaanpa siis tämä parivaljakko: L niin kuin Lady (Liiga), ja M niin kuin Mies (Mestis). Tämän parin suhde on kuin ihmiselämästä sen luonnollisine toimintoineen, myös uutta elämää tuottavan lisääntymisen kanssa.

Ensin on tietysti esileikki (runkosarja). Vehdataan ja vahdataan, surrataan ja pörrätään kunnes pitkän lämmittelyn jälkeen tapahtuu itse penetraatio (pudotuspelit). Kun penetraatio päättyy pelehtimisen jälkeen kliimaksiin (nousukarsinnat), lähtevät siittiöt (joukkueet) hedelmöittämään munasolua (liiga). Joskus hedelmöitys (nousu) onnistuu, joskus ei.

Tutkitaanpa hieman tarkemmin Ladyn ja Miehen rakkauselämää. Kuten normaaleilla ihmisilläkin, se oli ennen 1970- ja 80-luvulla hieman vapaampaa. Rakasteltiin vapaammin ja suojautumatta sen ihmeellisemmin. Vapaan rakkauden hedelmiä Ladyn ja Miehen välillä tuli ja meni. Nautittiin, toisinaan hedelmöityttiin onnellisesti ja taisipa jokunen keskenmenokin (putoaminen) tulla.

Sitten tuli turvaseksi (liigan sulkeminen) ja moni innokkaan penetroinnin jälkeen Miehen vahvin siittiö (Mestiksen mestari) takoi turhautuneena kliimaksin (nousukarsinta, jota ei tullut) jälkeen päätään kondomin kumiseinään (suljettu liiga). Lady oli valveutunut ja tarkoitti ajattelevaisesti vain hyvää Miehelle. Uusi lapsi (nousijajoukkue) olisi aivan liikaa Ladylle, kun paikat (liigaseurojen talous) eivät olleet oikein kunnossa.

Mutta kun Ladyn ja Miehen suhde vain jatkui, niin varmistauduttuaan kumppaninsa puhtaudesta ja siemennesteen laadukkuudesta päätti hän luopua ehkäisystä (avasi liigan). Salli Miehen yrittää uutta lasta (mahdollisuutta nousuun).

Mutta Mies ei tiennyt että Lady olikin kiero. Lady vain halusikin nautiskella Miehen kosiskeluista ja lemmestä ja käyttikin ehkäisynä (nousun estämisenä) varmoja päiviä (karsinnan aikataulutus).

Mies alkoi turhautua ja haluta hieman eloa suhteeseen. Sallivaisena ja avoimena rakastajana Mies oli antanut Ladyn käydä vieraissa (European Trophy) ja hankkia jos jonkinlaista lelua (Talviklassikko). Vaivihkaa Mies myös vihjaili Ladylle, kuinka hyvin naapurin Börjellä (Elitserien) ja Lisbethillä (Allsvenskan) menee, ja kuinka hän oli kuullut heidän lemmenelämänsä (sarjajärjestelmä) olevan raikkaalla mallilla.

Mutta Lady ei ottanut tätä kuuleviin korviinsa ja huokaili salaa kaiken maailman laukkuryssien ja Shemeikkojen (KHL) perään.

Lopulta Lady huomasi, että nurkissa pyörivälle narisevalle Miehelle olisi tehtävä jotain ja ehdotti sovintoseksiä (nousumahdollisuutta) kunnon stimulanteilla (liigan lisenssiehtojen täyttyminen). Tästä Mies innostui valtavasti ja innoissaan veti kunnon överit huumaavista stimulanteista.

Huuruisen lemmen tuoksinassa Mies suoritti huikean esileikin ja nautinnollisen vapautuneen aktin. Valitettavasti Mies tohkeissaan huomaamatta sitä itse penetroitui niin sanotusti B-rapun puolelle (HCK ja LeKi miehittivät kaksi Mestiksen ensimmäistä sijaa). Periaatteessa akti oli kyllä kaiken taiteen sääntöjen mukainen, mutta siemenneste heikkolaatuista ja meni väärään osastoon.

Tarinan opetus lienee kaikille selvä, että jos saat niin sanotusti tuhannen taalan paikan, älä tyri sitä innostumalla liikaa. Mutta toisaalta, kun kyseessä on nainen eli Lady, voi silti tapahtua mitä vaan vaikka osuisikin A-rappuun. Katumuspilleri kun on jo keksitty.

» Lähetä palautetta toimitukselle