Mielipide

Miikka Männiköllä suu messingillä

LIIGA / Kolumni
Hämeenlinnan Pallokerho nousi upeaan voittoon sarjakärki JYPistä. Yksi voiton takuumiehistä oli tasoituksen pelin loppupuolella iskenyt Miikka Männikkö.

Vikkelä ja taistelevainen hyökkääjä iski hurrikaanipaitoja vastaan tehot 1+1 ja oli pelin päätyttyä tyytyväinen mies.

– Aikamoinen ottelu. Hieno taistelu, jossa tultiin takaa rinnalle ja lopulta ohi. Tyytyväinen täytyy olla, että sarjakärki jäi jalkoihin, Miikka Männikkö kertoi kaukalon laidalla pelikavereiden taputellessa hyökkääjää olalle kävellessään kohti pukukoppia.

Ottelu oli JYPille jo viides kahdeksan päivän sisään ja myös Kerhon leirissä tämä oli tiedostettu, mutta silti HPK lähti pelaamaan omaa peliään.

– JYP pelaa helvetin pelkistettyä jääkiekkoa ja kääntää jatkuvasti suoraan ylöspäin, eikä lähde paljon levityksiä antamaan. Ne olisi pitänyt pystyä paljon paremmin eliminoimaan pois, mutta nostaa itseluottamusta ja mielialaa saada tällaisesta pelistä näin hieno tulos.


Miikka Männikkö iski JYPiä vastaan tehot 1+1.
Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

JYP iski turhan monta maalia HPK:n omista hölmöilyistä, eikä Männikkö ollut maalien syntytapaan lainkaan tyytyväinen.

– Kyllä halvalla päästettiin JYP tekemään maaleja, mutta ei onneksi niistä lannistuttu.

Männikkö teki ottelussa vahvan esityön Kerhon avausmaaliin. Hyökkääjä kaivoi aloitusvoiton ja ketjukaveri Armands Berzins sutaisi kiekon verkkoon. Tärkeääkin tärkeämpi tasoitusosuma taas syntyi Männikön omasta lavasta terävän vastahyökkäyksen päätteeksi.

JYP oli ottelussa jo kahden maalin karkumatkalla, mutta HPK-valmentaja Harri Rindell otti hyvään paikkaan aikalisän.

– Vähän rauhoiteltiin tilannetta ja valettiin uskoa siihen, että tullaan vielä takaa ohi, Männikkö kertoi.

Ja niin HPK myös teki ja oli samalla ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka kykeni iskemään JYPin verkkoon viisi maalia samassa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös