Mielipide

Kommentti: Kun bensa loppuu, sitä ei ole enää jäljellä

MAAJOUKKUE / Kolumni

Nuorten leijonien maajoukkue pisti Slovakia-ottelun toisessa erässä isomman vaihteen silmään. Nihkeä tappioasema kääntyi täydeksi hallinnaksi ja Suomi painalsi lopulta vastustajastaan ohi.

Erä oli Suomelta melkoista näytöstä. Voittavan pelaamisen kannalta olennaista on kuitenkin kilpajuoksun kannalta se, että pelin tempoa pystytään hallitsemaan. Nuorten leijonien pitää "pysyä pelin päällä".

Kolmannessa erässa vauhti vain yltyi. Lopulta tuloksena oli todellinen ilotulitus.

Kypsyys ja maltti ryystivät onneksi tänään bensiinit Slovakian tankista.

Illan tärkein anti oli se, että Suomella oli aikaisempia otteluita enemmän malttia pelaamisessaan. Vahvempaa kiekonhallintaa, omien vahvuuksien hyödyntämistä - etenkin kenttää dominoineella kakkosketjulla.

Ottelun päätteeksi Jukka Jalonen oli kehuissaan varovaisen ylpeä. Nuoret leijonat otti askeleen eteenpäin.

Olihan pelaamisessa vieläkin virheitä, tyhmiä jäähyjä sekä huonoja ratkaisuja. Slovakia pääsi turhaan alussa kahden maalin johtoon.

Kypsyys ja maltti ryystivät onneksi tänään bensiinit Slovakian tankista. Pidempiä hyökkäyksiä, enemmän kulmapelaamista, kiekko teki enemmän töitä kuin miehet.

Lopussa Slovakia oli niin ryytynyt, etteivät edes ylimieliset tai huolimattomat Suomen ratkaisut synnyttäneet kuin yhden takaiskumaalin lisää.

Niin, ja ne yksilöt. Nyt Mikko Rantanen ja Kasperi Kapanenkin ilmestyivät pelaamaan, tehden ennen kaikkea joukkueen eteen enemmän oikeita ratkaisuja.

Taisi valua areenan jäälle bensiinin lisäksi myös muutama lusikallinen ketsuppia.

» Lähetä palautetta toimitukselle