Mielipide

Kommentti: Epäonni ja hidas reagointi Jokereiden turma

KHL / Kolumni
Jokerit on juuri nyt koko organisaationa kovan paikan edessä. Kuherruskuukausi on ollut ohi jo pitkän aikaa, ja KHL:n karu arki on tullut myös Helsinkiin. Ohuella pelaajaringillä operoiva helsinkiläisryhmä on suurien haasteiden edessä. Ongelmien loppuminen ei juuri nyt ole näköpiirissä.

Jokerit pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa KHL:ssä. Neitysytmatka itärajan puolella päämajaa pitävään kiekkoliigaan sujui vähintäänkin positiivisissa merkeissä. Tällä hetkellä sävy on toinen. Loukkaantumiset ja Mathis Olimbin yllättävä siirto Sveitsiin vievät pohjaa toivotulta menestykseltä.

"Kevään peleissä näin kapealla ryhmällä on ainostaan matkustajan rooli"

Menestyvän joukkueen tavaramerkki on aina oikein rakennettu, valmennettu ja riittävän laajalla pohjalla operoiva ryhmä. Tällä hetkellä näistä kriteereistä Jokerit ei täytä kuin valmennuksen. 12 KHL-tason hyökkääjää ja kuusi puolustajaa eivät riitä näissä kekkereissä, joilla mestaruuden tavoitteekseen kertova joukkue operoi maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa.

Jos Jokerit ei saa kymmenen päivän aikana hankittua yhtä mitat täyttävää puolustajaa  ja vähintään kahta hyökkääjää on joukkueelta turha odottaa kuin pudotuspelipaikkaa.

Kevään peleissä näin kapealla ryhmällä on ainostaan matkustajan rooli.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös