Mielipide

Kiva taistelu, mutta ei auttanut joukkuetta

LIIGA / Kolumni
Tappara osoitti taisteluvalmiutensa nousemassa neljännessä välierässä kolmen maalin takaa tasoihin. Puolustusvirheet kuitenkin kostautuivat, ja Lukko nappasi voiton. Vieläkö Tapparalta onnistuu sekä taisteleva että kurinalainen pelaaminen?

Heti alkuun hatunnosto Tapparan taistelulle. Oli todella kova suoritus nousta kolmen maalin tappioasemasta tasoihin vieraskaukalossa. Kovasta taistelusta huolimatta Tappara kärsi tappion, koska puolustamiseen ei riittänyt samanlaista asennetta kuin hyökkäämiseen.

TAPPARAN PITÄÄ VIISIKKONA LIIKKUA HYVIN JA PUOLUSTAA TIIVIISTI. MAALIVAHDIN PITÄÄ VENYÄ HUIPPUTORJUNTOIHIN. MAALIPAIKAT PITÄÄ HYÖDYNTÄÄ

 

Lukolle riitti vierasvoittoon kaksi tehtyä maalia, kun Tappara ei hyödyntänyt omia paikkojaan. Kirvesrinnoille taas ei riittänyt neljäkään vierasmaalia voittoon, kun Lukon hyökkääjät päästettiin vapaasti häärimään maalin eteen. Haluan keskittyä erityisesti raumalaisten kahteen viimeiseen maaliin.

Sekä 4-3-johtomaalissa että jatkoerässä syntyneessä voittomaalissa nähtiin Tapparan lähes identtiset virheet − ensin kiekonmenetys hyökkäysalueella ja sitten laiskaa puolustamista. Aloitetaan kiekonmenetyksistä.

Jatkoerässä oli huonoa tuuria, kun laukaus hyvältä sektorilta osui Lukko-pelaajaan ja käynnisti vastahyökkäyksen. 4-3-maalissa Tapparan kiekonmenetys oli puhtaasti hölmöilyä. Ylivoimaviisikon pitää huomioida jäähyn päättyminen ja tiivistää rivinsä. Kiekollinen pelaaja ei voi lähteä yksin puskemaan läpi puolustuslinjasta.

Jos viisikkopelaaminen on kunnossa, kiekonmenetys ei välttämättä ole katastrofi. Neljännessä välierässä kaksi kiekonmenetystä koitui Tapparan kohtaloksi haluttoman ja näennäisen puolustamisen vuoksi.

Tapparalla oli aikaa ja mahdollisuus puolustaa aggressiivisemmin, tarvittaessa jopa rikkoa. Sen sijaan Tappara-pelaajat seisoivat tumput suorina ja katsoivat vierestä Lukon maalintekoa. Puolustamisessa ei näkynyt häivähdystäkään siitä asenteesta, jolla tamperelaiset taistelivat ottelun tasoihin.

NELJÄNNESSÄ VÄLIERÄSSÄ NÄHTIIN, ETTÄ TAPPARA ON VALMIS TAISTELEMAAN

Kirvesrinnat todistivat pystyvänsä iskemään maaleja. Viimeistelyssä näkyi tarvittava röyhkeys ja asenne. Tappara iski maaleja suoraviivaisesti ja maalin edestä.

Pelkkä taisteluasenne ei kuitenkaan riitä, jos pelilliset asiat eivät ole kunnossa.

Tapparan pitää viisikkona liikkua hyvin ja puolustaa tiiviisti. Maalivahdin pitää venyä huipputorjuntoihin. Maalipaikat − erityisesti ylivoimat − pitää hyödyntää. Kaikki tämä pitää toteutua kolmessa peräkkäisessä ottelussa Lukkoa paremmin.

Pelilliset asiat on helpompi hioa kuntoon kuin taikoa tyhjästä taisteleva asenne. Neljännessä välierässä nähtiin, että Tappara on valmis taistelemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös