Karalahden kannalla

Tapaus Karalahti on puhuttanut lehtiä lähes enemmän kuin menossa olevat jännittävät finaaliottelut. Karalahden seikkailuista huolimatta asiassa on monta puolta. HIFK Karalahden työnantajana ja toisaalta HIFK viihteentekijänä kannattajilleen on haasteiden edessä.

Usean HIFK-fanin mieltä on askarruttanut lehdistön kirjoittelu HIFK-kapteeni Jere Karalahdesta ja hänen seikkailuistaan Helsingin ravintolamaailmassa. Yhdentekevää, ajattelee toinen ja toinen on jopa joukkuepetturuuden kannalla.

Torstaina oli tyhjä olo niin kannattajilla kuin pelaajillakin. Lähes yhdeksän kuukauden urakka päättyi tippumiseen pronssipeliin. Pronssipeli ei torstain välierätappion jälkeen tuntunut miltään kauden lopettavalta kiinnostavalta kliimaksilta, vaan lähinnä turhalta keinolta rahastaa vielä yhdellä mitalipelillä.

HIFK työnantajana on ikävässä asemassa. Karalahden tapaus on samaan aikaan ongelmallinen ja herkullinen. Sponsoreilta tulee varmasti noottia huonosta mediajulkisuudesta, mutta samalla jopa finaalijoukkueiden yli menevästä näkyvyydestä. Toisaalta HIFK ei tilanteessa menetä mitään ja voi ottaa Karalahdelta sopimukseen kirjaillun sanktion kahden päivän poissaolon vuoksi, kuten keneltä tahansa työntekijältä.

Tämän tason pelaajia ei kasva jokaisella oksalla ja seuraavaan sopimukseen kannattaa kiristää sanktioita. Mutta seuraava sopimus Jere Karalahden kanssa kannattaa silti allekirjoittaa, vaikka mediassa kirjoitettaisiin mitä. Karalahti kuuluu HIFK:hon ja pitäähän vieraskatsomoillekin antaa huutamisen aihetta. Jos jokainen hairahtanut pelaaja ristiinnaulittaisiin Karalahden tavoin, voitaisiin perustaa omat lehdet paljastuksille.

Kannattajan silmin

Satoja euroja kaudessa kausikortista ja vierasmatkoista ympäri Suomen maksavana kannattajana tilanne ei ole juurikaan helpompi. Toki tekisi mieli liittyä jeesustelijoiden joukkoon ja sanoa ei tuollaiselle roolimallille, jonka mielestä kauden viimeiseen peliin ei tarvitse tulla, jos ei huvita.

Kuitenkin siinä yhdessäkin huipputylsässä runkosarjapelissä ensi kaudella, kun Jere Karalahti kotiyleisönsä, Helsingin Jäähallin yleisön, edessä ajaa avojääpommilla vastustajan levyksi ja saa ansaitut aplodit, kevään seikkailut unohtuvat. Karalahti on persoona, tähti ja juuri sellainen stadilainen katupoika, jota Helsingin Jäähallin yleisö kaipaa. Uskon vahvasti, että Jere Karalahti halutaan nähdä HIFK:n pelipaidassa jatkossakin. Virheineen kaikkineen.

Voit miettiä hetken mitä tuli tehtyä, sitten miettiä millä kynällä kirjoitat nimesi alle HIFK:n sopimustarjoukseen, Jere Karalahti. Antaa muiden puhua.

Lue myös

HIFK:lle järkälemäinen puolustaja AHL:stä

LIIGA | 22.6.2016 12:09
HIFK on tehnyt yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaispuolustaja Joe Finleyn kanssa. lue lisää

Henrik Borgström – varaustilaisuuden suomalaisyllättäjä?

NHL | Muut Sarjat | 22.6.2016 10:00
Varaustilaisuuden kuumimpien nimien takaa löytyy useita suomalaisia. Yksi näistä on päättyneellä kaudella HIFK:n A-junioreissa pelannut Henrik Borgström. Ensi kaudeksi suuntana on Pohjois-Amerikka ja Denverin yliopisto. lue lisää

HIFK:n pelaaja-arviot 2015-16

LIIGA | 21.6.2016 9:30
HIFK:n kausi 2015-16 päättyi historiallisen runkosarjavoiton jälkeen hopeisiin mitaleihin. Vastuunkantajia ja onnistujia löytyi laajalta rintamalta, mutta jokaiselta osastolta löytyi yksi yli muiden. Ville Husso, Yohann Auvitu sekä Teemu Ramstedt pelasivat kaudet, jotka oikeuttivat näyttöpaikkoihin suuremmilla areenoilla. lue lisää

HIFK:lle merkittäviä vahvistuksia - Bäckström ja Aaltonen liittyvät ryhmään

LIIGA | 10.6.2016 13:23
HIFK vahvistaa rivejään maalivahti Niklas Bäckströmillä sekä hyökkääjä Juhamatti Aaltosella. Molempien sopimukset ovat yksivuotiset. lue lisää

Puustinen jatkaa HIFK:n riveissä

LIIGA | 1.6.2016 15:28
HIFK on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Juuso Puustisen kanssa. lue lisää

Kommentit

Juhamatti Aaltonen

HIFK R lh
s. 1985 Ii
184CM / 89KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2003 St. Louis Blues 9. kierros #284

Uutiset