Karalahden kannalla

Tapaus Karalahti on puhuttanut lehtiä lähes enemmän kuin menossa olevat jännittävät finaaliottelut. Karalahden seikkailuista huolimatta asiassa on monta puolta. HIFK Karalahden työnantajana ja toisaalta HIFK viihteentekijänä kannattajilleen on haasteiden edessä.

Usean HIFK-fanin mieltä on askarruttanut lehdistön kirjoittelu HIFK-kapteeni Jere Karalahdesta ja hänen seikkailuistaan Helsingin ravintolamaailmassa. Yhdentekevää, ajattelee toinen ja toinen on jopa joukkuepetturuuden kannalla.

Torstaina oli tyhjä olo niin kannattajilla kuin pelaajillakin. Lähes yhdeksän kuukauden urakka päättyi tippumiseen pronssipeliin. Pronssipeli ei torstain välierätappion jälkeen tuntunut miltään kauden lopettavalta kiinnostavalta kliimaksilta, vaan lähinnä turhalta keinolta rahastaa vielä yhdellä mitalipelillä.

HIFK työnantajana on ikävässä asemassa. Karalahden tapaus on samaan aikaan ongelmallinen ja herkullinen. Sponsoreilta tulee varmasti noottia huonosta mediajulkisuudesta, mutta samalla jopa finaalijoukkueiden yli menevästä näkyvyydestä. Toisaalta HIFK ei tilanteessa menetä mitään ja voi ottaa Karalahdelta sopimukseen kirjaillun sanktion kahden päivän poissaolon vuoksi, kuten keneltä tahansa työntekijältä.

Tämän tason pelaajia ei kasva jokaisella oksalla ja seuraavaan sopimukseen kannattaa kiristää sanktioita. Mutta seuraava sopimus Jere Karalahden kanssa kannattaa silti allekirjoittaa, vaikka mediassa kirjoitettaisiin mitä. Karalahti kuuluu HIFK:hon ja pitäähän vieraskatsomoillekin antaa huutamisen aihetta. Jos jokainen hairahtanut pelaaja ristiinnaulittaisiin Karalahden tavoin, voitaisiin perustaa omat lehdet paljastuksille.

Kannattajan silmin

Satoja euroja kaudessa kausikortista ja vierasmatkoista ympäri Suomen maksavana kannattajana tilanne ei ole juurikaan helpompi. Toki tekisi mieli liittyä jeesustelijoiden joukkoon ja sanoa ei tuollaiselle roolimallille, jonka mielestä kauden viimeiseen peliin ei tarvitse tulla, jos ei huvita.

Kuitenkin siinä yhdessäkin huipputylsässä runkosarjapelissä ensi kaudella, kun Jere Karalahti kotiyleisönsä, Helsingin Jäähallin yleisön, edessä ajaa avojääpommilla vastustajan levyksi ja saa ansaitut aplodit, kevään seikkailut unohtuvat. Karalahti on persoona, tähti ja juuri sellainen stadilainen katupoika, jota Helsingin Jäähallin yleisö kaipaa. Uskon vahvasti, että Jere Karalahti halutaan nähdä HIFK:n pelipaidassa jatkossakin. Virheineen kaikkineen.

Voit miettiä hetken mitä tuli tehtyä, sitten miettiä millä kynällä kirjoitat nimesi alle HIFK:n sopimustarjoukseen, Jere Karalahti. Antaa muiden puhua.

Lue myös

Helsinki oli Harille hauska kokemus

SM-LIIGA | 14.9.2014 12:00
Unkari tunnetaan lähinnä kuvankauniista pääkaupungistaan Budapestista ja Tonavan ylle nousevista komeista silloistaan. Vain harvalle tulee mieleen jääkiekko. lue lisää

Päälleliimattujen sloganien aika on ohi

SM-LIIGA | 12.9.2014 12:00
Viimeisen vuoden varrella olen kritisoinut Helsingin IFK:ta usein ja haukkunut enemmän kuin naapurin koira. Nyt on kuitenkin aika kehua. lue lisää

Jatkoajan Liigaennakko 2014-15

SM-LIIGA | 10.9.2014 18:00
Liigan juhlavuosikausi alkaa. Ilman Jokereita, halusit tai et. lue lisää

Törmäsen komennossa uuteen kauteen

SM-LIIGA | 5.9.2014 8:05
Ensimmäistä kertaa 25 vuoteen ainoana helsinkiläisjoukkueena pääsarjakauden aloittava HIFK on kokenut merkittäviä muutoksia viime kauden jälkeen. Uusina tekijöinä Nordenskiöldinkadulla toimivat päävalmentaja Antti Törmänen, valmentaja Pekka Kangasalusta sekä pitkälti toistakymmentä uutta pelaajaa, joista nimekkäimpänä kauden 2011-12 SM-liigan parhaana palkittu pelaaja, slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky. lue lisää

Antti Törmäsen ensimmäinen - Menestyykö HIFK?

SM-LIIGA | 5.9.2014 8:00
HIFK:lla on alkamassa uusi aikakausi päävalmentaja Antti Törmäsen johdolla. Mestaruutta janoavat helsinkiläisfanit joutuvat todennäköisesti pettymään, sillä uutta nahkaansa luovalta seuralta on lupa odottaa tällä kaudella vain maltillisia tuloksia. Positiivinen puoli tässä on se, että stadissa rakennetaan parempaa huomista aiempaa fiksummin ja harkitummin. lue lisää

Kommentit

Lisää kolumneja

X

Thomas Nykopp

HIFK #46 L olh
s. 1993 Helsinki
191CM / 86KG
SOPIMUS: 2014

Uutiset

MESTIS | Suomi-sarja | 18.9.2014 15:16
MESTIS | Suomi-sarja | 18.9.2014 15:05
SM-LIIGA | MESTIS | 18.9.2014 15:05
SM-LIIGA | 18.9.2014 9:55