Karalahden kannalla

Tapaus Karalahti on puhuttanut lehtiä lähes enemmän kuin menossa olevat jännittävät finaaliottelut. Karalahden seikkailuista huolimatta asiassa on monta puolta. HIFK Karalahden työnantajana ja toisaalta HIFK viihteentekijänä kannattajilleen on haasteiden edessä.

Usean HIFK-fanin mieltä on askarruttanut lehdistön kirjoittelu HIFK-kapteeni Jere Karalahdesta ja hänen seikkailuistaan Helsingin ravintolamaailmassa. Yhdentekevää, ajattelee toinen ja toinen on jopa joukkuepetturuuden kannalla.

Torstaina oli tyhjä olo niin kannattajilla kuin pelaajillakin. Lähes yhdeksän kuukauden urakka päättyi tippumiseen pronssipeliin. Pronssipeli ei torstain välierätappion jälkeen tuntunut miltään kauden lopettavalta kiinnostavalta kliimaksilta, vaan lähinnä turhalta keinolta rahastaa vielä yhdellä mitalipelillä.

HIFK työnantajana on ikävässä asemassa. Karalahden tapaus on samaan aikaan ongelmallinen ja herkullinen. Sponsoreilta tulee varmasti noottia huonosta mediajulkisuudesta, mutta samalla jopa finaalijoukkueiden yli menevästä näkyvyydestä. Toisaalta HIFK ei tilanteessa menetä mitään ja voi ottaa Karalahdelta sopimukseen kirjaillun sanktion kahden päivän poissaolon vuoksi, kuten keneltä tahansa työntekijältä.

Tämän tason pelaajia ei kasva jokaisella oksalla ja seuraavaan sopimukseen kannattaa kiristää sanktioita. Mutta seuraava sopimus Jere Karalahden kanssa kannattaa silti allekirjoittaa, vaikka mediassa kirjoitettaisiin mitä. Karalahti kuuluu HIFK:hon ja pitäähän vieraskatsomoillekin antaa huutamisen aihetta. Jos jokainen hairahtanut pelaaja ristiinnaulittaisiin Karalahden tavoin, voitaisiin perustaa omat lehdet paljastuksille.

Kannattajan silmin

Satoja euroja kaudessa kausikortista ja vierasmatkoista ympäri Suomen maksavana kannattajana tilanne ei ole juurikaan helpompi. Toki tekisi mieli liittyä jeesustelijoiden joukkoon ja sanoa ei tuollaiselle roolimallille, jonka mielestä kauden viimeiseen peliin ei tarvitse tulla, jos ei huvita.

Kuitenkin siinä yhdessäkin huipputylsässä runkosarjapelissä ensi kaudella, kun Jere Karalahti kotiyleisönsä, Helsingin Jäähallin yleisön, edessä ajaa avojääpommilla vastustajan levyksi ja saa ansaitut aplodit, kevään seikkailut unohtuvat. Karalahti on persoona, tähti ja juuri sellainen stadilainen katupoika, jota Helsingin Jäähallin yleisö kaipaa. Uskon vahvasti, että Jere Karalahti halutaan nähdä HIFK:n pelipaidassa jatkossakin. Virheineen kaikkineen.

Voit miettiä hetken mitä tuli tehtyä, sitten miettiä millä kynällä kirjoitat nimesi alle HIFK:n sopimustarjoukseen, Jere Karalahti. Antaa muiden puhua.

Lue myös

Luttiselle jatkosopimus − kymmenes kausi HIFK:ssa

SM-LIIGA | 17.4.2014 10:29
HIFK solmi yksivuotisen sopimuksen Arttu Luttisen kanssa. Urallaan hyökkääjä on ollut pois HIFK:sta vain kolmen kauden ajan. lue lisää

Blues-hyökkäykseen paluumuuttaja

SM-LIIGA | 4.4.2014 13:34
Roope Talaja vahvistaa Espoon Bluesin hyökkäystä. Vain Bluesissa ja HIFK:ssa Liigaa pelanneen Talajan sopimus on kaksivuotinen. lue lisää

HIFK julkisti valmennuksensa

SM-LIIGA | 3.4.2014 11:04
HIFK julkaisi torstaina tulevan kauden valmennusnelikkonsa. Pääkäskijäksi siirtyy odotetusti Antti Törmänen, apuvalmentajinaan Pekka Kangasalusta, Joonas Tanska sekä maalivahtivalmennuksesta vastaava Jan Lundell. lue lisää

HIFK-puolustaja palaa kotimaahansa

SM-LIIGA | SHL | 1.4.2014 17:09
Kolme kautta Suomen Liigassa pelannut Oscar Eklund palaa takaisin Ruotsin SHL:ään. 25-vuotiaan puolustajan ja Brynäs IF:n sopimus on kaksivuotinen. lue lisää

HIFK 2013-14: Laiva vailla suuntaa ja kompassia

SM-LIIGA | 19.3.2014 9:00
HIFK:n kausi päättyi pettymykseen, kun helsinkiläisjoukkue taipui jo Villi kortti -kierroksella Pelicansille. Punapaitojen aikainen kesäloma on kuitenkin pidemmän selityksen kuin Espanjan loman ja pudotuspeleissä tehdyn yhden maalin päässä. lue lisää

Kommentit

Lisää kolumneja

SM-LIIGA | 17.4.2014 18:46
MESTIS | 17.4.2014 16:33
SM-LIIGA | 17.4.2014 10:06
SM-LIIGA | 16.4.2014 13:00
NHL | 15.4.2014 13:00
SM-LIIGA | 15.4.2014 9:55
SM-LIIGA | 15.4.2014 9:05
X

Arttu Luttinen

HIFK #39 L lh
s. 1983 Helsinki
184CM / 89KG
SOPIMUS: 2015
VARAUS: 2002 Ottawa Senators 3. kierros #75