Mielipide

Karalahden kannalla

LIIGA / Kolumni
Tapaus Karalahti on puhuttanut lehtiä lähes enemmän kuin menossa olevat jännittävät finaaliottelut. Karalahden seikkailuista huolimatta asiassa on monta puolta. HIFK Karalahden työnantajana ja toisaalta HIFK viihteentekijänä kannattajilleen on haasteiden edessä.

Usean HIFK-fanin mieltä on askarruttanut lehdistön kirjoittelu HIFK-kapteeni Jere Karalahdesta ja hänen seikkailuistaan Helsingin ravintolamaailmassa. Yhdentekevää, ajattelee toinen ja toinen on jopa joukkuepetturuuden kannalla.

Torstaina oli tyhjä olo niin kannattajilla kuin pelaajillakin. Lähes yhdeksän kuukauden urakka päättyi tippumiseen pronssipeliin. Pronssipeli ei torstain välierätappion jälkeen tuntunut miltään kauden lopettavalta kiinnostavalta kliimaksilta, vaan lähinnä turhalta keinolta rahastaa vielä yhdellä mitalipelillä.

HIFK työnantajana on ikävässä asemassa. Karalahden tapaus on samaan aikaan ongelmallinen ja herkullinen. Sponsoreilta tulee varmasti noottia huonosta mediajulkisuudesta, mutta samalla jopa finaalijoukkueiden yli menevästä näkyvyydestä. Toisaalta HIFK ei tilanteessa menetä mitään ja voi ottaa Karalahdelta sopimukseen kirjaillun sanktion kahden päivän poissaolon vuoksi, kuten keneltä tahansa työntekijältä.

Tämän tason pelaajia ei kasva jokaisella oksalla ja seuraavaan sopimukseen kannattaa kiristää sanktioita. Mutta seuraava sopimus Jere Karalahden kanssa kannattaa silti allekirjoittaa, vaikka mediassa kirjoitettaisiin mitä. Karalahti kuuluu HIFK:hon ja pitäähän vieraskatsomoillekin antaa huutamisen aihetta. Jos jokainen hairahtanut pelaaja ristiinnaulittaisiin Karalahden tavoin, voitaisiin perustaa omat lehdet paljastuksille.

Kannattajan silmin

Satoja euroja kaudessa kausikortista ja vierasmatkoista ympäri Suomen maksavana kannattajana tilanne ei ole juurikaan helpompi. Toki tekisi mieli liittyä jeesustelijoiden joukkoon ja sanoa ei tuollaiselle roolimallille, jonka mielestä kauden viimeiseen peliin ei tarvitse tulla, jos ei huvita.

Kuitenkin siinä yhdessäkin huipputylsässä runkosarjapelissä ensi kaudella, kun Jere Karalahti kotiyleisönsä, Helsingin Jäähallin yleisön, edessä ajaa avojääpommilla vastustajan levyksi ja saa ansaitut aplodit, kevään seikkailut unohtuvat. Karalahti on persoona, tähti ja juuri sellainen stadilainen katupoika, jota Helsingin Jäähallin yleisö kaipaa. Uskon vahvasti, että Jere Karalahti halutaan nähdä HIFK:n pelipaidassa jatkossakin. Virheineen kaikkineen.

Voit miettiä hetken mitä tuli tehtyä, sitten miettiä millä kynällä kirjoitat nimesi alle HIFK:n sopimustarjoukseen, Jere Karalahti. Antaa muiden puhua.

» Lähetä palautetta toimitukselle