Mielipide

Ilves-johdon miehekkyys löytyi ratkaisevalla hetkellä

LIIGA / Kolumni
Ilveksen hallituksen tiistainen tiedote pelasti seuran tulevaisuuden ja uskottavuuden. Marko Sjöblom ajettiin muualle miehen omilla aseilla.

"Totuus julki ja erotkaa." Ilveksen fanipäädyn vaatimus oli selkeä vielä pari viikkoa sitten.

Tulihan se totuus sieltä vihdoin!

Ilves Hockey Oy:n hallituksen tiedote julkaistiin tiistaina, ja organisaatio palautti uskottavuutensa tasolle, jolla sen kuuluu Suomen menestyksekkäimmällä kiekkoseuralla ollakin.

Ilman tiedotetta Ilves olisi jäänyt julkisuudessa Marko Sjöblomin alle satanolla, menettänyt faniensa kärsivällisyyden lopullisesti ja karkottanut tulevat omistajaehdokkaat kauas Tampereelta. Kuka tuollaisen sekopäiden kerhon muka haluaisi omistukseensa?

Mikä parasta, Ilves kohteli Sjöblomia täysin samalla arvokkuudella, jolla Sjöblom runteli perinteikästä seuraa mediassa omistajuuden kariuduttua.

Eli pahanhajuinen tilaustuote tuulettimen lähettyville ja nupit kaakkoon. Pikavippimies surutta Espooseen tai ties minne!

Tiedote todisti, että hallituksen riveissä kaikesta huolimatta vilisee temperamentin omistavia lätkäjätkiä. Ihan kaikenlaista herjaa ei oteta vastaan, ja kuunnella vain kiltisti vieressä.

Tämä miehekkyys tarttuu varmasti myös pelaajistoon. Kaukalossa oli ennen maajoukkuetaukoa aistittavissa liian suurta epävarmuutta omistajakuvioiden vuoksi.

Pelilliset ongelmat ymmärtää hyvin. Yritä nyt sitten juhlia kolmen lapsen kiekkoisänä isänpäivää, kun viimeisestä kuudesta pelistä on alla viisi tappiota ja omaa työnantajaa sahataan takapuoleen mediassa päivästä toiseen.

Nyt voi edes hetken hengähtää. Ilveksellä on kannattajiensa, loistavan valmentajansa Tuomas Tuokkolan ja sisukkaan pelaajistonsa kautta suuri voimavara jatkoa ajatellen.

Uuden urheilutoimenjohtaja Juha Pajuojan kautta voidaan vihdoin saada aikaan jotain pysyvää. Kunhan vaan Epe Helenius ei tässä välissä ehdi ruoskimaan ketään. Tai edes uhkailemaan sillä Ilveksen Facebook-ryhmässä.

Ulostulo ajoi Sjöblomin pois, muttei tuo Ilveksen hallitukselle tietotaitoa tai Vincent Manngardin tilalle uutta omistajaa.

Miehekäs toiminta Ilveksen eduksi on seuran hallituksen osalta vasta alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle