Hurricanes NHL:n kuumimpia joukkueita, Sebastian Aho vaarallisin maalitykki

Joulukuun puolivälin jälkeen Carolina Hurricanes löysi peliinsä uuden vaihteen ja on 11 viime pelistään voittanut kahdeksan. Sebastian Aho puolestaan on kuuden viime pelin otannalla koko NHL:n tehokkain hyökkääjä.

Vahvistuneen Carolina Hurricanesin odotettiin nappaavan pudotuspelipaikka ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä. Alkukausi oli kuitenkin vaikea. Lokakuussa kertyi neljä voittoa kymmenestä pelistä. Marraskuun 13 peliä tuottivat kuusi voittoa. Joulukuun kuudesta ensimmäisestä pelistäkin Hurricanes hävisi viisi, joista neljä putkeen.

12.12. tapahtui käänne. 11 edellisestä pelistään Hurricanes on voittanut kahdeksan − esimerkiksi kärkijoukkueet Vegas Golden Knights ja Nashville Predators kaatuivat vieraskaukaloissa.

Hurricanesin vahva vire on helppo henkilöidä kahteen pelaajaan. Maalivahti Cam Ward on ollut joulu-tammikuussa NHL:n parhaimmistoa.

Kakkosmaalivahdiksi ennakoitu Ward on kuitenkin esimerkiksi pelkästään joulukuun aikana torjunut lähes yhtä monta voittoa kuin toistaiseksi flopannut Scott Darling koko kaudella. Joulukuun alusta lähtien Hurricanes on päässyt pisteille joka pelissä, kun Ward on ollut torjuntavuorossa.

Maalivahtipelin lisäksi myös hyökkäyksestä on löytynyt johtotähti.

Hurricanesin tulevaisuuden kannalta enteilee hyvää, että Aho pystyy jo toisella NHL-kaudellaan kannattelemaan joukkuettaan.

Sebastian Aho on kuudessa viime pelissään takonut tehot 6+4, joka on koko NHL:n kovin suoritus. Lisäksi Aho on kuudesta pelistä kahdessa tehnyt voittomaalin. Kymmenestä tehopisteestään suomalaishyökkääjä on tehnyt vain yhden ylivoimalla.

Toista NHL-kauttaan pelaavan Ahon monipuolisuus tuli hyvin esille viimeisimmässä 4−0-voitossa Pittsburgh Penguinsista, kun Hurricanesin pistekärki keräsi tehot 2+1.

Ensin Aho alusti maailmanluokan oivalluksella Teuvo Teräväiselle tyhjän maalin. Oman viimeistelynsä hyvin luisteleva laituri aloitti röyhkeällä ja määrätietoisella nousulla maalille. Toisen maalinsa Aho ohjasi maalin kulmalta.

Hurricanesin tulevaisuuden kannalta enteilee hyvää, että Aho pystyy jo toisella NHL-kaudellaan kannattelemaan joukkuettaan. Kovempia tehoja on lupa odottaa ainakin kapteenistoon kuuluvilta puolustaja Justin Faulkilta ja keskushyökkääjä Victor Raskilta, jotka molemmat ovat pelaamassa uransa heikointa kautta.

Voitokkaan vaiheensa ansiosta Hurricanes on noussut pudotuspeliviivan yläpuolelle Itäisen konferenssin viimeiselle villi kortti -paikalle. Eroa Metropolien divisioonan kolmanteen pudotuspelipaikkaan on kuitenkin vain kolme pistettä, ja Hurricanesilla on kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin Columbus Blue Jacketsilla.

Hurricanesin neljä seuraavaa peliä ovat kuitenkin Itäisen konferenssin kärkijoukkueita vastaan. Aho on tällä hetkellä NHL:n kuumin pelaaja, mutta jokainen pisteputki päättyy joskus. Siinä vaiheessa viimeistään Ahon on saatava taustatukea kokeneemmilta pelaajilta.

Lue myös

Ahon toipuminen etenee − takaisin kokoonpanoon jo tähdistöottelun jälkeen?

NHL | 25.1.2018 10:49
Sebastian Ahon sairausloma on jäämässä pelättyä lyhyemmäksi. lue lisää

Hurricanes aseeton ilman Ahoa − pudotuspelihaaveet eivät kestä pitkää poissaoloa

NHL | 17.1.2018 6:30
Carolina Hurricanesin tehohyökkääjä Sebastian Aho kärsii aivotärähdyksestä ja alavartalovammasta. Pudotuspelipaikasta epätoivoisesti taistelevalle joukkueelle on helppo ennustaa vaikeuksia, jos parhaan pistemiehen poissaolo venyy pitkäksi. lue lisää

Aivotärähdys pitää Sebastian Ahon sivussa toistaiseksi

NHL | 16.1.2018 9:30
Sebastian Aho joutuu aivotärähdyksen vuoksi sivuun toistaiseksi, Giordano säästymässä lisärangaistuksilta. lue lisää

Sebastian Aho talutettiin sekavana kaukalosta - joutui Giordanon jyräämäksi

NHL | 15.1.2018 0:27
Sebastian Ahon osalta iltapäiväpeli Calgary Flamesia vastaan päättyi dramaattisesti Mark Giordanon taklaukseen. lue lisää

Tutkapari Teräväinen ja Aho kääntäneet Hurricanesin nousuun

NHL | 22.11.2017 12:00
Tämän hetken kuumin hyökkäysketju on Carolina Hurricanesilla. Jordan Staalin kanssa ykkösketjussa pelaa suomalaiskaksikko, joka aiheuttaa jatkuvasti päänvaivaa vastustajille taidoillaan ja nopeudellaan. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat jo nyt kovin suomalainen tutkapari NHL:ssä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sebastian Aho

Carolina #20 L h
s. 1997 Rauma, FIN
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 2.kierros #35