Mielipide

Capitalsin tuoreet hankinnat eivät tuoksu Stanley Cupilta

NHL / Kolumni
Washington Capitals avasi siirtotakarajan kaupparulettinsa kahdella veteraanihankinnalla. Kumpikaan uusista pelaajista ei aiheuta hurraa-huutoja potentiaalinsa kanssa.

Siirtotakarajaa edeltävät kaksi päivää pistivät paketin pyörimään Washington Capitalsin toimistolla. Brian MacLellan nappasi ensin puolustaja Tim Gleasonin Carolina Hurricanesista ja sitten laitahyökkääjä Curtis Glencrossin Calgary Flamesista.

Pois matkasi käytännössä varausoikeuksia, sillä Carolinaan matkanneen puolustaja Jack Hillenin panos Capitalsin menestykselle ei ole ollut ollenkaan merkittävä. Voivatko uudet hankinnat sitten nostaa Capitalsin kokonaistasoa taistossa hyvistä pudotuspeliasemista ja jopa Stanley Cupista?

Glencrossin kanssa pelanneet pelaajat ovat kuluneella kaudella onnistuneet järjestään paremmin kuin tämän kanssa

Capitalsia seuraavien keskuudessa hankinnat eivät ole aiheuttaneet kuohuvien pullojen poksauttelua.

Eivät roolinsa eivätkä kehittyneiden tilastojensa puolesta. Viime vuosien tilastot eivät mairittele pelaajien potentiaalia, eivätkä ihan noudata GM:n ja päävalmentaja Barry Trotzin kehumaa kiekonhallintaan keskittyvää linjausta.

Hurricanesissa Gleason ehti valua hiljalleen pieneen ja rajalliseen rooliin. Gleason saanee Capitalsissa vastuuta kolmosparin lisäksi alivoimalla, mutta edellisten kausien perusteella käsissä voi olla pelkästään uusi John Erskine. Fyysinen puolustaja, jota ei saa peluuttaa yhtään liikaa.

Gleasonin parhaat kaudet pelattiin viime vuosikymmenen puolella. Positiivinen asia kaupassa on se, että Gleasonista maksettu hinta ei ollut merkittävä.

Myös Glencross oli suurten odotusten jälkeen melko kyseenalainen hankinta. Joukkue, jossa kolmosketjun laitureita piisaa, hankki yhden kolmosketjun pelaajan lisää.

Kehittyneiden tilastojen perusteella Glencrossin kanssa pelanneet pelaajat ovat kuluneella kaudella onnistuneet järjestään paremmin kuin tämän kanssa. Tekeekö tämä pelaaja siis varmasti kärkiketjuista paremman kuin esimerkiksi André Burakovsky?

Ei, nämä hankinnat eivät tuoksu Stanley Cupilta.

Raamikkaan laiturin puolustukseksi on sanottava, että onnistumiset ovat tulleet joukkueen parhaiden pelaajien kanssa. Ehkä paikka kakkosketjussa lopulta klikkaa Glencrossille onnistumisia?

Viimeisenä siirtopäivänä Capitalsin liikkeet liittyivät joukkueen sisäisiin muutoksiin. Dmitri Orlovin täyttä kuntoutumista odotellaan, ja Burakovsky hakee isoa vastuuta AHL:n puolelta.

Aleksandr Ovetškin ja Nicklas Bäckström pelaavat loppukaudella todennäköisesti joko Marcus Johanssonin, Tom Wilsonin, Glencrossin tai Jay Beaglen kanssa? Ei tuoksu Stanley Cupin voittavalta ykkösketjulta. Vaihtoehdoista paras Johansson on pelannut aiempaa jämerämmän kauden, mutta hänestä on ollut enemmän iloa kakkosketjussa.

Trotzilla riittää taiottavaa koko kevääksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös