Mielipide

Ainoa oikea ratkaisu

LIIGA / Kolumni
KalPan tappioputki vain jatkuu ja monet olivat valmiita kärräämään Pekka Virran takaisin Turkuun. Toimitusjohtaja Sami Kapanen ilmoitti torstaina kuitenkin seurajohdon ratkaisun – Virta jatkaa Kuopiossa kauden loppuun asti.

Vaikka tappioputki on kasvanut kohtalaisen pitkäksi, KalPan seurajohto ei sortunut ottamaan mallia ”isoista pojista”. Toimitusjohtaja Sami Kapanen kertoi KalPa-Jokerit–ottelun toisella erätauolla Niiralan montun yleisölle, että valmentaja Pekka Virta jatkaa tehtävässään kauden loppuun saakka.

Osa yleisöstä taputti, osa ei.

Vaikka osa faneista vaatiikin Virran päätä vadille, kannattaa itse kunkin kuitenkin miettiä vuosia taaksepäin ja isoa kuvaa KalPan pelillisessä kehityksessä. Nousu jumbosijoilta mitali- ja pudotuspelijoukkueeksi ei tapahdu itsestään.

Olisi ollut niin kovin eri asia kenkiä valmentaja pellolle, jos KalPan peli olisi koko kauden ollut tylsää ja aneemista, eikä kiekollisesta pelistä olisi häivähdystäkään. Ennen tappioputken alkua joukkue otti komeita voittoja todella ehjällä pelillä, joissa vahvoja vastustajia pistettiin polvilleen illasta toiseen.

On myös totta, että Virran tyyli ei sovi kaikille ja se on todella kuluttava. Monien pelaajien naamakaan ei tunnu miellyttävän tiukkaa valmentajaa. Olisi tosin ollut aikamoinen palkinto antaa potkut miehelle, jonka ansiosta Kuopiossa on saatu viime kaudet nähdä todella hienoa kiekkoa, olkoonkin että se sisältää suuria puutteita erityisesti laukaisuhanakkuuden ja ylivoimakuvioiden köyhyyden osalta.


Virta luotsaa KalPaa kauden loppuun asti.

Tappioputken katkeaminen ei ole isoista asioista kiinni. Pienet yksittäiset onnistumiset tai yksittäinen hieno suoritus voi yhtäkkiä siivittää pelaajat parempaan menoon. Tunnelma voi vapautua myös jonkun pelaajan tai huoltajan aitiossa tai kopissa heittämä murjaisu.

Ei pelaajien taito ole mihinkään kadonnut, ei pelitapaa ole muutettu, eikä pelaajien ole käsketty pelata tahallaan päin hanuria. Tappiota pelätään, rentous puuttuu ja porukka kaipaa huutaen vapauttavaa voittoa.

Kapaselta oli siis ainoa oikea ratkaisu ilmoittaa Virran jatkavan rauhassa kauden loppuun asti. Joukkueen työrauha säilyy, eikä tappioputken katkaisu ole kuitenkaan niin isoista asioista kiinni.

Vaikka Virran kommentit julkisuudessa ovat toisinaan vähintäänkin mielenkiintoisia, eikä vuorovaikutus median kanssa ole ollut parasta mahdollista, mies on kuitenkin ansainnut tehdä Kuopiossa työnsä loppuun.




Kirjoittaja on Jatkoajan SM-liigatoimituspäällikkö.

» Lähetä palautetta toimitukselle