Tappio veti Leijona-kapteenin synkäksi

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kukkonen ei ollut iloisella tuulella tappion jäljiltä. (arkistokuva)
Suomen Helsingin turnauksen kapteeni Lasse Kukkonen oli mietteliäänä lauantain Tšekki-tappion jälkeen. Tappio kirjattiin lukemin 3-5 ja Suomen peli oli kovin sekaisin suurimman osan ajasta. Lopussa nähtiin jo parempaa kiekkoilua.

Maalittoman avauserän jälkeen Suomi meni johtoon toisessa erässä, mutta Tšekki paineli ohi jo saman erän aikana, kun se iski kolme maalia. Suomi piristyi päätöserässä ja kamppaili pitkään tasoitusmaalista. Se ei kuitenkaan riittänyt.

− Nyt ei riittänyt voittoon, siihen tarvitaan vähän parempia hetkiä pelissä, Lasse Kukkonen harmitteli hyvien hetkien satunnaisuutta.

Vaikka Suomi johti kerran sekä oli kahdesti tasoissa ja pääsi kahteen kertaan maalin päähän, sitä parempaa tulosta ei saatu aikaiseksi. Kukkosen mukaan lähellä olo ei joukkueen mieltä paljoa lämmittänyt.

− Olimme vain lähellä, ryhmällämme on vielä matkaa. Siinä on varmaan paljon mietittävää, että miksi olemme vain lähellä. Nytkin Tšekki oli kaksi maalia edellä ennen kuin peli alkoi oikeasi rullata. Onneksi huominen tulee äkkiä.

Leijonen Helsingin-turnaus päättyy sunnuntaiseen Ruotsi-otteluun. Arkkivihollinen sytyttää aina kenet tahansa.

− Huominen ei jää kiinni syttymisestä. Kuten sanoin, onneksi huominen tulee äkkiä ja päästään pelaamaan. Yritetään ottaa tästä tuo loppu mukaan ja pelataan siten koko 60 minuuttia. Ei riitä tuo, että on hyviä pätkiä. Kaverillakin oli hyviä pätkiä, mutta meillä oli toisessa erässä kolme huonoa pätkää. Parantaa pitää, jos haluamme voittaa, Kukkonen painotti.

Suomen päävalmentajan Lauri Marjamäen alku on ollut kivikkoinen. Marjamäen pelitapa muistuttaa kovasti sitä, mitä mies viime vuosina Kärppienkin peräsimessä toteututti ja Kukkonenkin on pelannut monesti Marjamäen alaisuudessa. Kysyttäessä syitä pelitavan tämänhetkiseen takkuiluun mies totesi ykskantaan ratkaisujen olleen riittämättömiä.

− Kyllä se on aika paljon toteutuksesta kiinni. Pelaajat tekevät kentällä ratkaisuja ja nyt ei ikävä kyllä tehty peliä edistäviä ratkaisuja.

Kukkosella oli myös selvä resepti pelin parantamiseen sunnuntaille.

− Kiekon kanssa enemmän liikkeelle ja lähelle tuet, että saadaan viisikko mukaan.