Leijonilla edelleen ongelmia viisikkopelissä - Marjamäki: "Olisi pitänyt pelata maltillisemmin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Marjamäen pesti maajoukkueen peräsimessä on alkanut pelillisesti ja tuloksellisesti heikosti. (arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leijonien otteet ovat ailahdelleet uuden päävalmentajan Lauri Marjamäen alaisuudessa. Venäjä-tappion jälkeen joukkue ei onnistunut ryhtiliikkeessään, vaan myös toinen ottelu Helsingin EHT-turnauksessa päättyi tappioon, kun Tšekki nappasi voiton 5-3.

Viisikkopelin kanssa Leijonilla on ollut suuria vaikeuksia. Yhteisiä harjoituksia joukkueen kanssa on ollut vähän, mikä on näkynyt sekavana yhteispelinä.

− Meillä on alla vasta toinen ottelu ja pari harjoitusta joukkueen kanssa yhdessä, niin ei ihan niin laadukkasti pystytä pelaamaan kuin haluaisimme, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi Tšekki-ottelun jälkeen.

− Ei ole pelaajillekaan helppoa, kun tullaan monesta eri joukkueesta ja sitten yritetään laittaa homma nopeasti kasaan.

Pelin rytmittäminen niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan on ollut kehnoa molemmissa otteluissa Helsingin turnauksessa. Tšekkiä vastaan etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä Leijonat puski liikaa nopeita, huonosti organisoituja lähtöjä Tšekin organisoitua viisikkoa vastaan.

− Laadukkaaseen pelaamiseen kuuluu pari eri puolustus- ja hyökkäysrytmiä. Me emme ihan vielä pysty tekemään sitä yhdessä, Marjamäki analysoi.

− Olisi pitänyt pelata vähän maltillisemmin.

Kolmannessa erässä Leijonat hidasti pelaamistaan ja yritti kiekkokontrollin turvin saada otetta pelistään.

− Puhuimme siitä erätauolla, että turha lähteä koheltamaan, kun vastustaja vetäytyy. Sitä kautta saatiinkin otetta, Marjamäki kertoi.

Hyökkäyspelin rakenteessa oli niin ikään ongelmia. Viisikko hajosi laita-avauksissa, eikä rintamahyökkäyksiin päästy. Marjamäki näki kuitenkin myös positiivisia asioita pelin rakenteessa.

− Pystyttiin yhdessäkin tulemaan paineen alta, mutta syöttämisen laadussa on paljon parannettavaa.

Suomella on kasassa kotiturnauksessa hyvä pelaajamateriaali, jossa on paljon kokemusta. Yksilötasolla on kuitenkin ollut yllättävän vaisua.

− Yksilötasolla on paljon askelia otettavana. Sen pelaajatkin tietävät, Marjamäki totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle