"Tanskan kieli vai Rauman murre?"

LIIGA / Haastattelu
Koskenkorvalla ja Lukolla riittää vielä tavoitteita loppukaudelle.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Ensimmäistä Lukko-kauttaan pelaava Kimmo Koskenkorva on päävalmentaja Risto Dufvan vanha tuttu kärppäajoilta Oulusta. Hämeenlinnan reissulta joukkueen matkaan tarttui sitkeästi taisteltu piste. Mikä oli joukkueen heikon alkukauden takana?

Kuukauden ajan kylkivammasta toipuneelle Kimmo Koskenkorvalle vieraspeli Hämeenlinnassa oli vasta kolmas loukkaantumisen jälkeen. Kausi ei ole lähtenyt suunnitelmien mukaan liikkeelle joukkueella tai miehellä itsellään, mutta pisteen arvoinen vieraspeli tuotti "Kossulta" kehut joukkueelle.

- Meidän joukkueen peli oli ihan ok omaan maaliin asti. Sitten HPK tekaisi pari ja oltiin vaikeuksissa, vaan sieltä me sitkeästi taisteltiin, Koskenkorva arvioi.

Ottelussa nähtiin dramaattinen käänne Lukon ensimmäisen maalin jälkeen, kun HPK käänsi nopeasti ottelun itselleen. Kerhon parhaaksi ominaisuudeksi laitahyökkääjä kehui nopeita kääntöjä keskialueella.

- Ovat [HPK] tosi hyviä siinä. Kyllä me tiedettiin se, mutta niin vain oltiin pahassa pulassa osa pelistä. [Petri] Vehanen piti meitä myös pystyssä useaan otteeseen.

Vanhoja tuttuja Dufvan kanssa

Oulun Kärpistä täksi kaudeksi Raumalle siirtynyt Koskenkorva on päävalmentaja Risto Dufvalle vanha tuttu. Koskenkorva pelasi aikanaan ensimmäisen täyden aikuiskautensa Kärppien ykkösdivisioonajoukkueessa 1997-98, jolloin Dufva valmensi oululaisia. Valmentaja oli avainasemassa myös Koskenkorvan siirtyessä Raumalle.

- Risto soitti ja juttelimme tovin pelaamisesta Lukossa. Ei aiheuttanut isosti mietintää se.

Nopeajalkainen laituri sanoo Dufvan kehittyneen valmentajana ja ihmisenä paljon noista ajoista.

- Onhan hän kyllä ihan eri lailla pätevämpi nyt. Oltiin molemmat silloin tahoillamme enemmän poikasia. Valmentaminen on muutenkin kokenut muutoksia vuosien varrella, Koskenkorva miettii ja myöntää "sotilasmestarien" määrän vähentyneen valmentajakunnassa.

Mikä sitten aiheutti Lukon heikon alun tämän kauden SM-liigassa? Koskenkorvan mielestä takana ei ollut yksinään pelitavan opettelu, tai kunnon ajoittaminen myöhemmälle ajalle, vaan sekoitus kaikkea mahdollista. Tällä hetkellä laituri näkee vielä eniten parannettavaa joukkueen ylivoimapelissä.

- Pelasimme itse asiassa ihan hyviä pelejä, mutta ne kääntyivät yksi toisensa jälkeen vastustajalle. Hommat lähtivät pyörimään väärään suuntaan. Yhdellekään meistä ei oikein tullut onnistumisia. Nyt olemme nousseet useammassa pelissä takaa pisteille. Itsellä vielä vähän hakusessa peli, mutta töitä teen.

"Mitä jos työsulku päättyy kesken pelin?"

Lukon tanskalaiset NHL-vahvistukset ansaitsevat odotetusti myös Koskenkorvalta kehut. Älykkäät ja nopeat pelaajat sopivat Lukon pelitapaan kuin nakutettu. Suhteellisen nuoret pelaajat osaavat tehdä pieniä asioita oikein, ja paikata heikkouksiaan fiksuilla ratkaisuilla. 

Suomalaispelaajien keskuudessa NHL:n työsulun mahdollista päättymistä ei liikaa mietitä, mutta asiasta on viljelty silti huumoria.

- Naureskelimme yksi päivä, että mitä jos työsulun päättymisestä tulee puhelu kesken pelin? Marssivatko tanskalaiset sitten kesken pelin koppiin ja suuntaavat lentokenttää kohti, Koskenkorva virnuilee.

Kumpi sitten on kauniimman kuuloista muualta tulleelle pelaajalle, tanskan kieli vai Rauman murre? Ruotsissakin pelanneelle laitahyökkääjälle tanska ei vielä taitu.

- Noh, kyllä se Rauman murre näistä mukavammalta kuulostaa, vaikka kaikki ne meille "jänkhältä" tuleville erilaisia ovat.

» Lähetä palautetta toimitukselle