Paluuottelu täytti tyhjiön

LIIGA / Haastattelu
Antti Miettisen paluu Rinkelinmäelle oli onnistunut.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lähes kymmenen vuotta sitten edellisen kerran HPK:n pelipaidassa kurvaillut Antti Miettinen lähti NHL:n SM-liigan parhaana pelaajana. Tuttu nimi kuulutettiin ennen paluuottelun voittomaalikilpailun ratkaisua.

Lähes kymmenen vuotta sitten edellisen kerran SM-liigaa Rinkelinmäellä pelannut Antti Miettinen teki onnistuneen paluun kotikaukaloon. Parin tunnustelevan vaihdon jälkeen kokenut laituri sai pelin juonesta kiinni.

- Tosi kivalta tuntui pelata. Kilpailuvietti on sellainen asia, joka meitä pelaajia ajaa eteenpäin. Se on tästä puuttunut, ja vähän jäänyt tyhjiö siitä, Miettinen pohti pitkää pelaamattomuuttaan.

- Vaikka ei mitään ongelmia ole ollut olla pelaamatta. Ei ole hampaat irvessä tarvinnut kotona olla. Sielläkin on riittänyt haastetta.

Miettinen aloitti Ville Viitaluoman johtamassa ykkösketjussa. Jaakko Turtiainen loukkaantui ottelun alussa ja jäi sivuun, joten laituri siirtyi toisen erän alussa Tuomas Vänttisen rinnalle kakkosketjuun. Pelin edetessä myös muut ketjut tulivat tutuksi. Peliaikaa paluumuuttajalle kertyi yli 26 minuuttia.

- Kierrätettiin kolmea laitahyökkääjää oikealla laidalla, joten kaikkien kanssa tuli pelailtua. Muutenkin oli aikaisemmin ollut puhetta siitä, että todennäköisesti vaihdellaan vähän ketjuja.

Ketjumuutokset eivät tunnu yli 500 NHL-pelin konkaria haittaavan. Tulevaisuuden suhteen hän onkin avoin kaikelle.

- Kyllä siellä on neljä vaihtoehtoa, ja mikä tahansa kelpaa. Se on aina itsestä kiinni kenen kanssa pelaat. Ei ole sen suhteen väliä mitä kokoonpanoja kootaan.

"Vaikka rankkareille asti painetaan samalla tavalla"

Ottelun alku oli varovainen ja pitkään edettiin maalittomassa tilanteessa. 32-vuotiaan laiturin mukaan puolustuspelaamisen tärkeyttä ei oltu korostettu poikkeuksellisen paljoa.

- Tauon jälkeen kun tulee pelaamaan, niin jotenkin tulee automaationakin se, että peli on vähän varovaisempaa. Me pakitimme ehkä liikaakin ja vastustaja pääsi antamaan painetta.

- Tasaista peliä oli koko 60 minuuttia. Molemmilla oli ihan hyviä paikkoja, mutta ei kuitenkaan mitään järkyttäviä myllytyksiä.

Kotijoukkue lähti kolmanteen erään 2-1-johdossa. Se pitikin aina kolmannen erän loppupuolelle saakka. Lopulta kuitenkin Lukon Mikkel Bødker tasoitti ottelun.

- Viimeisessä erässä olimme hieman epäonnisia, kun puolustajallamme katkesi maila ja vastustaja pääsi survomaan ylivoimahyökkäyksestä tasoituksen.

Paluumuuttaja on pannut merkille Kerhon voittoputken aikana voittomaalikilpailuista napatut voitot. Tällä kertaa ratkaisumaalista vastastasikin juuri Miettinen.

- Se täällä on tuntunut olevan hyvänä teemana aikaisemminkin. 60 tai 65 minuuttia, tai vaikka rankkareihinkin asti painetaan samalla tavalla. Uskotaan siihen omaan hommaan, ja se tuntuu tuottavan tulostakin.

Vaatimattomasti ratkaisuunsa suhtautuneella konkarilla oli kuitenkin selvä suunnitelma tiedossa ennen omaa vuoroa. Tällä kertaa ei tarvinnut turvautua varasuunnitelmaan.

- Eipä ollut oikein sen kummempaa.

- Kyllä minulla aina on pieni alkusuunnitelma, että mitä tehdään. Jos se tuntuu olevan tukossa, niin kokeillaan toista suunnitelmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle