Selänne: ”Meillä on myös kolmos- ja nelosketju”

NHL / Haastattelu
Välillä jopa yhden ketjun joukkueeksi kritisoitu Anaheim Ducks näytti Tukholmassa osaamista leveältä rintamalta. Rangersia vastaan kunnostautuivat erityisesti joukkueen nuoret pelaajat.

Sentteri Ryan Getzlafin johtaman ykkösketjun ja Saku Koivun vetämän kakkosketjun takana olemattomaksi kritisoitu Anaheim Ducksin hyökkääjäkatras nousi lauantain Rangers-pelissä tärkeämpään rooliin. Ennakkoluulottomasti pelannut ”pohjakuusikko” otti vastuuta kentän molemmissa päissä.

Uusia kasvoja joukkueessa edustavat etupäässä Edmonton Oilersista hankittu sentteri Andrew Cogliano ja Washington Capitalsin organisaatiossa pelannut laitahyökkääjä Andrew Gordon. Cogliano teki Anaheimin ainoan varsinaisen peliajan maalin Gordonin syötöstä, mutta oli muutenkin herhiläisenä Rangers-pakkien kimpussa.

Kaksikko kellotti ainoana kuudesta yli kymmenen minuutin peliajan, mutta kokonaisuus esitti reipasta peliä niin omassa kuin vastustajankin päässä. Tämä kirvoitti myös joukkueen veteraanipelaajien kehut. Koivun ja Teemu Selänteen rinnalla pelannut Jason Blake kehui nuorten peliä.

- Se oli paljon parempaa nyt kuin Helsingissä. Sama koskee tietysti koko joukkuetta, meillä kulki ihan eri tavalla tänään, Blake iloitsi.

Nelosketjun George Parros ei ole joukkueessa uusi eikä nuorin kasvo. Viiksekäs nyrkkisankari puolusti kuitenkin joukkuettaan ottamalla kaikkia innostaneessa tappelussa yhteen Rangersin Mike Ruppin kanssa. Seuran omat varaukset Maxime Macenauer ja Brandon MacMillan puolestaan taistelivat alivoimalla joukkueen runsaita jäähyjä vastaan yli viiden minuutin ajan. Myös Devante Smith-Pelly esiintyi energisesti.

- Nuoret olivat ennakkoluulottomia. He eivät katselleet ketään ylöspäin, Blake kehui.


Teemu Selänteelle tuli ottelun loppuhetkillä paljon peliaikaa.

Myös Selänne positiivisena

Blaken tavoin Teemu Selänne nuorten peli-ilmeestä iloinen. Kolmos- ja nelosketjuilta löytyy Selänteen mukaan energiaa paljon edellistä iltaa enemmän.

- Se on nimenomaan tärkeää se, että jos ykkös- ja kakkosketju ei joka ilta onnistu niin silloin pitää löytyä syvyyttä. Sen se hyvä joukkue vaatii, Selänne ylpeili.

Selänne piti ottelua vastaiskuna joukkueen leveyden puutteeseen osoitettuun kritiikkiin.

- Meillä oli kova matsi eilen. Tänään kolmos- ja nelosketju antoi meille paljon energiaa hyvällä pelillä. Sen se vaatii, Selänne iloitsi.

Tähtihyökkääjä ehti vastata myös ruotsalaistoimittajien kysymyksiin menneen kevään MM-kullasta.

- Kysyitkö viime olympialaisista? Ai MM-kisat? Se oli hyvää lääkettä meille kaikkien hävittyjen finaalien jälkeen. Se on juuri tämän lajin hienous, ei koskaan tiedä miten käy, välillä voitetaan ja välillä hävitään, Selänne virnuili.

» Lähetä palautetta toimitukselle