Mielipide

Vaisu Rangers-leiri uskoo huomiseen

NHL / Kolumni
Vajaalla pistepotilla molemmista Premiere-otteluista poistunut New York Rangers ei aio masentua, vaikka pelit eivät sujuneet odotetun hyvin. Ryan Callahan, Brad Richards ja John Tortorella jakoivat ajatuksiaan Jatkoajalle pelin jälkeen.

Kaksi ottelua, joista toisesta tappio jatkoajalla ja toisesta tappio rangaistuslaukauksilla. Siinä New York Rangersin saldo kahdesta Premierestä Tukholmassa. Rangers-leirissä uskottiin kuitenkin parempaan huomiseen.

– Tietenkin halusimme voittaa molemmat pelit, mutta nyt täytyy löytää positiiviset asiat ja mennä eteenpäin, kertoi Rangers-kapteeni Ryan Callahan.

– Saimme aikaan tilanteita, mutta emme tarpeeksi. Meidän olisi pitänyt onnistua paremmin. Henrik [Lundqvist] pelasti meidät jälleen lukuisissa tilanteissa peliin mukaan.

Peli ei ollut Callahanin arvion mukaan tuomareillekaan helppo. Lukuisat jäähyt sotkivat peliä, joten myös pelaajien kurittomuudella oli osansa.

– Oli selkeää, että meidän joukossamme oli pelaajia, jotka esiintyivät kurittomasti. En kuitenkaan halua lähteä millekään syyttelylinjalle, sillä se ei auta meitä yhtään, kapteeni arvioi.


Näin tuuletettiin Brad Richardsin ensimmäistä maalia Rangers-paidassa.

Maalintekijä Richards apeana peli jälkeen

Tuore huippuhankinta Brad Richards oli Rangers-avausmaalistaan huolimatta ottelun jälkeen pettynyt. Puristus ei riittänyt voittoon asti.

– Onhan se turhauttavaa kun ylivoima ei toiminut tarpeeksi hyvin, ja kun menetimme mahdollisuutemme omiin jäähyihimme, Richards mietti.

Peli oli Richardsin mukaan rikkonaista.

– Joskus pelit ovat tällaisia, kiekko ei pysy oikein kummankaan joukkueen hallussa, Richards tiesi kertoa.

Dallas Starsista rajoittamattomana vapaana agenttina Rangersiin siirtynyt keskushyökkääjä on pelannut harjoitus- ja Premiere-ottelut yhdessä slovakkitähti Marian Gaborikin kanssa. Molemmilla pelaajilla on kahden ottelun jälkeen saldona yksi maali. Peli ei ollut mutkatonta, mutta Richards uskoo, että yhteistyö jatkuu vielä.

– Se on vasta kaksi peliä. Alamme kyllä löytää toisiamme ja Dubinskyä, Richards kertoo viitaten ketjun toiseen laituriin Brandon Dubinskyyn.

Kilpailuhenkinen Richards oli silminnähden pettynyt mutta päättäväinen. Iloiseksi uupunutta Richardsia ei silti saanut edes tämän amerikkalaisen jalkapallon suosikkijoukkueensa Green Bay Packersin menestys.

– Toivottavasti heidän kautensa jatkuu hyvänä kuten tähänkin asti, Richards totesi lopuksi Jatkoajalle ilmeenkään värähtämättä.

Tortorella hyväntuulinen

Tulisieluisena ja suorapuheisena valmentajana tunnettu John Tortorella esiintyi lehdistötilaisuudessa positiivisena. Valmentaja näki pelissä parannusta edellisen illan otteisiin.

– Se ei mennyt ihan nappiin, mutta näin se nyt meni. Peli ei ollut kaunista, mutta olimme sitkeitä ja taistelimme itsemme läpi vaikeistakin hetkistä, Tortorella julisti,

Puolustuksen johtohahmo Marc Staal on joukkueesta sivussa aivotärähdyksen jälkioireiden takia. Tortorella oli luonnollisesti pahoillaan ykköspakkinsa takia, mutta painotti ettei voi takertua siihen

– Emme elä koskaan missään fantasioissa ja täydellisessä maailmassa, meidän pitää selviytyä. Dan Girardin otteita ihailen, mies pelasi kahden illan aikana yli 62 minuuttia. Voisi varmaan pelata vieläkin, Tortorella hymyili.

Valmentaja kehui myös Lundqvistin kylmähermoisuutta kaiken ruotsalaisen mediamyllytyksen keskellä.

– Hän oli upea, loistava. Henrik pysyi tyynenä kaikesta hälinästä ja häiriötekijöistä huolimatta, Tortorella kuvaili Tukholmassa vietettyä aikaa.

– En minä tiedä, onko tällainen ulkomailla valmistautuminen hyvä vai huono, mutta selvisimme asiallisesti ja voimme toivottavasti ammentaa kokemuksesta.

Seuraavat sävelet olivat valmentajalla valmiina.

– Karskisti sanottu, mutta nyt painumme helvettiin täältä, palaamme tuttuihin ympyröihin, ja harjoittelemme ja harjoittelemme, Tortorella päätti suorasanaiseen tyyliinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös